29.3.2022

70+ Kävely keveämmäksi- liikuntahaaste 1.4.-31.8.

Tule mukaan kevään ja kesän 70+ kävely- ja liikuntahaasteeseen sekä osallistu arvontaan!

Lähde kohottamaan kuntoasi jumppaamalla ja kävelyaskelin, saat voimia jalkalihaksiin ja hyvinvointia koko keholle. Kävele, pyöräile, jumppaa tai liiku muuten vain, kaikki liikunta lasketaan.

Haasteaika 1.4.-31.8.22

Kävely kevyemmäksi -seurantalomakkeen voi tulostaa tältä sivulta löytyvästä linkistä tai hakea Loimaan kaikista kirjastoista sekä Vesihovista.

Merkitse voimistelukerrat seurantalomakkeeseen ajalta 1.4.-31.8. Palauttamalla lomakkeen 15.9.2022 mennessä osallistut arvontaan. Voit palauttaa lomakkeen johonkin Loimaan kirjastoista. Muista kirjoittaa lomakkeeseen nimi ja yhteystiedot.

Arvontapalkinnot:
Vesihovin 10-kortti (1kpl)
Hirvihovin kuntosalin 10-kortti (1kpl)
Hyvän olon liikunnan syyslukukausimaksu (1 kpl).

Lisätietoja haasteesta: liikunnanohjaaja Tarja Mäki p. 040 571 8620

Seuraa Kävely kevyemmäksi -jumppaohjeita tai voit myös jumpata Ritvan tuolijumppia tai Tarjan ja Tytin Hyvän olon- ja Kävely kevyemmäksi -jumppavideoiden mukaan. Lisää sopivia jumppavideoita ja vinkkejä löytyy Loimaan liikuntapalveluiden Youtube- kanavalta.

Miksi liikunta ja liikkumisen ylläpitäminen on  ikäihmisille  tärkeää?

”Ikäihminen kaipaa kipeästi ruista reiteen”

Jo puolen kilometrin kävely tuottaa suurelle osalle yli 75-vuotiaista suuria vaikeuksia. Päivittäisten askareidenkin tekeminen voi olla vaikeaa, jos liikkuminen on jäänyt vähälle. Liikunnan on tutkitusti huomattu ehkäisevän myös kaatumisia. Liikunta osana jokapäiväisiä toimintoja ylläpitää ikäihmisen toimintakuntoa.

Ikäihmiset pystyvät vahvistamaan lihaskuntoa helposti myös kotona jo pienelläkin liikunnalla kuten jumpalla ja käymällä lenkillä.

Liikkumisen ylläpito on tärkeää meille kaikille, myös ikäihmisille. Lisäksi liikunta piristää mieltä ja auttaa pysymään positiivisena.