Rokotuspalvelut

Kansallisen rokotusohjelman tavoitteena on suojata suomalaiset mahdollisimman hyvin rokotuksin estettäviä tauteja vastaan. Kansallisen rokotusohjelman rokotteet ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvien rokotteiden lisäksi, on henkilöiden mahdollista saada rokotuksia itse maksaen.

Alle kouluikäisten lasten rokotusasiat hoidetaan äitiys- ja lastenneuvolassa, ja koululaisten sekä opiskelijoiden rokotusasiat hoidetaan koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Aikuisväestön rokotusasiat hoidetaan terveysasemilla.

Influenssa ja influenssarokotukset

Influenssa on virusten aiheuttama hengitystietulehdus ja se on rajumpi sairaus kuin flunssa.

Terveiden työikäisten influenssa paranee yleensä kotihoidolla. 65 vuotta täyttäneille, tiettyjä pitkäaikaissairauksia poteville ja raskaana oleville influenssa voi kuitenkin olla vaarallinen. Rokote on paras keino suojautua influenssalta ja sen jälkitaudeilta.

Influenssarokotusten rokottamisesta ilmoitetaan Loimaan kaupungin kotisivuilla Ajankohtaista-osiossa.

Matkailijan rokotukset

Matkalle aikovan on syytä ottaa yhteyttä terveyskeskukseen heti, kun matkaohjelma ja aikataulu on selvinnyt. Rokotusohjelman toteuttaminen ja riittävän rokotussuojan kehittyminen voi viedä 1–6 kuukautta.