Vastaanottopalvelut

KORONAAN JA KORONAROKOTUKSIIN LIITTYVÄT TIEDOTTEET JA TOIMINTAOHJEET LÖYTYVÄT KORONATIETOA-SIVULTA.

Lääkäreiden ja hoitajien vastaanotto

  • Klo 8.00-11.00 välillä kiireellinen yhteydenotto
  • Kiireettömät yhteydenotot ja neuvonta ma-to klo 8.00-15.30
  • Pe ja pyhien aattona klo 8.00-15.00
Hoidon tarpeen arviointi puh. 02 761 2020.

Puhelimessa terveydenhuollon ammattihenkilö tekee hoidontarpeen arvion ja antaa ohjeet siitä, miten toimia.

Hoidon tarpeen arviossa on käytössä takaisinsoitto. Kuuntele puhelinpalvelujärjestelmän antamat ohjeet huolellisesti.

Yhteydenotot ensisijaisesti puhelimella. Tullessanne ilman ajanvarausta terveysasemalle, varautukaa odottamaan.

Hoitajavastaanotolle on varattavissa aikoja myös sähköisen asioinnin kautta. Lisätietoja Sähköiset palvelut -sivulta, eAsiointi.

Sähköinen asiointi

24h-asiointipalvelun kautta voi hoitaa esim. ajanvarauksen, lääkärintodistuksen ja reseptin uusimisen. Sähköinen yhteydenotto terveyskeskukseen on helppoa: valitse aihe, kerro oireesi ja yhteydenottoosi vastataan viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.

eAsiointi-palvelun kautta voi tehdä ajanvarauksia hoitajan vastaanotolle, perhesuunnitteluneuvolaan ja diabetesvastaanotolle.

HUOM! Olemme uudistaneet sähköistä ajanvarausta. Siirry uudistetulle kirjautumissivulle tästä linkistä eTerveyspalvelut | Varha.

Huomioithan etusivulla olevan ohjeen siitä, että jokaisen käyttäjän on nyt tehtävä palvelusopimus uudestaan. Löydät palvelusopimuksen Lomakkeet -osiosta nimellä Sähköisen asioinnin sopimuslomake. Tervetuloa uusille sivuillemme!

Päivystys

Päivystys on arkisin klo 15.00–20.00 sekä viikonloppuisin klo 8.00-20.00 Tyks Loimaan sairaalassa (Seppälänkatu 15, 32200 Loimaa). Keskitetty puhelinneuvonta puh. 02 313 8800 on tarkoitettu äkillistä ja kiireellistä hoitoa vaativille asiakkaille.

Yöaikainen päivystys toimii Turussa Tyksin T-sairaalassa (Savitehtaankatu 1, 20520 Turku). Ennen päivystykseen lähtöä, ota yhteyttä puhelimitse keskitettyyn puhelinneuvontaan puh. 02 313 8800.

Lisätietoa päivystyksen omalta sivulta

Terveysasemat

Oma terveysasemasi on ensisijainen hoitopaikkasi kaikissa sairastumistapauksissa.

Terveysasemaltasi saat perusterveydenhuollon palveluita ja sinut voidaan lähettää jatkotutkimuksiin ja -hoitoihin. Saat myös tukea omahoitoon: voit varata ajan terveysneuvontaan tai mitata verenpaineesi itsepalvelupisteessä.

Jos kotikuntasi on Loimaa, sinulle on määritetty oma terveysasema lähelle kotiasi. Voit myös valita itse oman terveysasemasi.

Kaikki ajat sairaanhoitajien, terveydenhoitajien ja lääkäreiden vastaanotoille on varattava etukäteen.

Reseptien ja muiden hoitokorttien haku iltapäivisin maanantaista torstaihin klo 15.00-16.00 sekä perjantaisin ja juhlapyhien aattona klo 14.00-15.00 välillä Loimaan pääterveysaseman etukansliasta.

Tekstiviestimuistutus

Loimaalla otetaan käyttöön automaattinen tekstiviestimuistutus. Varatuista vastaanottoajoista lähtee automaattinen muistutusviesti kolme (3) päivää ennen varattua aikaa. Viesti lähetetään siihen matkapuhelinnumeroon, joka on terveyskeskukseen ilmoitettu. Lapsen huoltajalle voi tulla ajanvarausmuistutus lapsen ajasta, mikäli numero on tallennettu lapsen asiakastietoihin.

Huomioithan, että kyseessä on vain muistutus. Jos muistutusviestiä ei saavu, se ei tarkoita, etteikö aikaa olisi varattu, eikä se vapauta perumattoman poisjäännin maksusta. Muistutusviestiin ei voi vastata!

Tekstiviestimuistutuksia ei lähde koulu- ja opiskeluterveydenhuollon ajanvarauksista eikä mielenterveys- ja päihdeyksikön ajanvarauksista.

Muistutusviestejä aletaan lähettämään vähitellen 28.6. jälkeen tehtävistä ajanvarauksista.

Ajan peruuttaminen

Varatun ajan voit perua soittamalla terveyskeskuksen keskitettyyn ajanvarausnumeroon p. 02 761 2020 terveysaseman aukioloaikoina. Muina aikoina tähän numeroon voit jättää viestin ajanperuutuksesta.

eTerveyspalvelujen kautta voit siirtää ja perua verkkopalvelussa varattuja aikoja. Jos varatun ajan siirtäminen tai peruminen ei onnistu, ota yhteys toimipisteeseen, josta olet varannut ajan.

  • Terveyskeskuksen ajanperuutus p. 02 761 2020
  • Fysioterapian ajanperuutus klo 8-9 p. 02 761 2342
  • Muut ajanperuutukset suoraan niihin yksiköihin, mihin ajanvaraus on tehty.

Varattu aika tulee peruuttaa viimeistään edellisenä arkipäivänä ennen klo 12 tai erittäin äkillisissä tapauksissa viimeistään samana päivänä klo 9.00 mennessä.

Peruuttamatta jääneestä tai liian myöhään peruutetusta vastaanottoajasta terveydenhuollon palveluihin laskutetaan 18 vuotta täyttäneiltä maksu 50,80€.