Nepsy-kioski ja -lainaamo

Nepsy-kioski ja nepsy-lainaamo ovat kaikille avoimia palveluja, joihin ei tarvita diagnoosia eikä ajanvarausta.

Nepsy-kioski ja -lainaamo ovat avoinna vuonna 2023 joka kuukauden ensimmäinen arkimaanantai kello 15–17, Loimaan pääterveysasemalla, ala-aulan kahvio, osoitteessa Vareliuksenkatu 1, 32200 Loimaa.

NEPSY-kioski

Nepsy-kioski tarjoaa

  • neuropsykiatrisen valmentajan ohjausta sekä neuvontaa
  • materiaalia ja materiaalivinkkejä
  • mahdollisuuden lainata nepsy-välineistöä nepsy-lainaamosta

NEPSY-lainaamo

Lainaamossa on lainattavissa välineistöä kuten painotuotteita, ajastimia ja aistituotteita. Välineistön avulla voi tukea toiminnanohjausta, keskittymiskykyä, itsesäätelyä sekä arjenhallintaa. Lainausaika vaihtelee viikosta kahteen kuukauteen. Lainaamo mahdollistaa erilaisten nepsy-välineiden kokeilun, jonka perusteella asiakas voi hankkia toimivaksi koetun välineen itselleen omakustanteisesti.

NEPSY-työ

Nepsy-työn avulla pyritään kokonaisvaltaisesti tukemaan yksilön ja koko perheen arkea sekä elämänhallintaa, jos neuropsykiatriset haasteet (ADHD, ADD, autismin kirjo, Asperger, Tourette, kielelliset vaikeudet) aiheuttavat pulmia toiminnanohjauksessa, tunteiden säätelyssä, sosiaalisissa suhteissa, oppimisessa ja aistisäätelyssä.

Neuropsykiatrista valmennusta myönnetään yleensä muun palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä joko perhepalvelujen tai vammaispalvelujen kautta. Valmennusta voidaan myöntää harkinnanvaraisena palveluna diagnoosin ja muiden kriteerien perusteella.

LISÄTIEDOT
Perheohjaaja Anu Wessman
p. 050 353 2865