juureksia pöydällä.

7.9.2022

Valtakunnallinen lähiruokapäivä 10.9.2022

Valtakunnallinen Lähiruokapäivä on koko Suomen juhlapäivä, joka on omistettu kotimaiselle ruoantuotannolle ja maaseudulle. Kotimainen ammattitaito, työ ja raaka-aineet ovat kaikille ylpeyden aihe !

Lähiruokapäivänä 10.9. maaseudun tilat, puutarhat, kartanot ja muut yrittäjät avaavat ovensa kävijöille sekä voivat esitellä toimintaansa ja tuotteitaan ( https://ostatilalta.fi/ ).

Loimaan kaupungin ruokapalveluissa vietetään lähes jokaisena päivänä lähiruokapäivää tarjoamalla kotimaisesti tuotettuja elintarvikkeita runsaasti.

Loimaan kaupungin ruokapalveluiden käyttämien elintarvikkeiden kotimaisuusaste on erinomaisella tasolla lähes 88 prosenttia kokonaiskäytöstä.

Täysin kotimaisia tuotteita ovat liha ja lihajalosteet, maito, kananmunat, perunat. 

Lähes kokonaan kotimaisia ovat seuraavat tuoteryhmät: vihannekset, juustot, rasvat, tuoreleipätuotteet ja kahvileivät. Näiden tuoteryhmien kotimaisuusaste on n 96 %.

Suurimpana varsinaisena lähiruokana oleva tuoteryhmä on perunat, lisäksi pienemmällä volyymilla ostetaan paikallisesti salaatinkastiketta, hunajaa, leipää ja gluteenittomia leipomotuotteita.  Lähialueilta tulee vihanneksia, leipomotuotteita ja kananmunat.