Urheilukentällä kävelijöitä

21.5.2021

UKK- kävely ja Cooperin testi

Tule testaamaan oma fyysinen kuntosi UKK-kävelytestillä keskiviikkona 2.6. tai testaa kuntosi juosten Cooperin testillä torstaina 3.6. Hirvikosken urheilukentällä.

UKK- kävelytesti (20 – 65 v.)

Ke 2.6. klo 10-12 ja 14.30 -16.30 Hirvikosken urheilukentällä

UKK-kävelytesti on UKK- instituutin kehittämä 2km kävelytesti, joka on tarkoitettu 20-65 -vuotiaille aikuisille. Testi mittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä eli hapenottokykyä.

Testissä kävellään 2 km eli urheilukentällä viisi kierrosta tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti. Lopuksi mitataan syke ja kävelty aika.

Vältä testiä edeltävänä päivänä alkoholin käyttöä ja poikkeuksellisen raskasta fyysistä rasitusta. Lisäksi vältä 2 tuntia ennen testiä raskasta ateriointia, tupakointia sekä kahvin, teen ja kolajuomien nauttimista.

Varustus on sään mukainen ulkoliikuntavarustus ja lenkkitossut. Oma sykemittari mukaan, jos sellainen on. Testin suorittamiseen menee palautteineen n. 30 minuuttia.

Cooperin testi

To 3.6. klo 16-18 Hirvikosken urheilukentällä

Cooperin testi on yksi parhaista aerobisen kunnon mittareista. Testillä mitataan maksimikestävyyttä. Tarkoitus on juosta mahdollisimman pitkä matka 12 minuutissa. Viimeiset testattavat lähetetään klo 17.30. Oma sykemittari mukaan, jos sellainen on.

Molemmat testit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tule testaamaan kevään kävely ja juoksukuntosi!

Yhteistyössä: Loimaan liikuntapalvelut ja ft Sanna Vuolle / Loimaan Sosiaali- ja terveyspalvelut