17.3.2020

Kehitysvammapalvelujen työ- ja päivätoiminnan sekä tilapäishoidon supistaminen ja vierailukielto

Kehitysvammapalvelujen työ- ja päivätoiminnan sekä tilapäishoidon supistaminen ja vierailukielto voimaan 17.3.2020.

17.3.2020

Tämän hetkinen koronavirusepidemian tilanne vaikuttaa suuresti myös kehitysvammahuollon toimintaan. Nykyisessä tilanteessa on syytä välttää tarpeettomia lähikontakteja, minkä vuoksi supistamme kehitysvammapalvelujen työ- ja päivätoimintaa sekä minimoimme lyhytaikaisen hoidon palveluja.

Asumispalvelussa asuvat asiakkaat jäävät pois työ- ja päivätoiminnasta keskiviikosta 18.3.2020 alkaen. Työ- ja päivätoiminta ovat suljettuina alustavasti 13.4.2020 asti. Muutoksista tiedotetaan hallituksen ja Loimaan kaupungin valmiustyöryhmän antamien ohjeistusten mukaisesti. Työ- ja päivätoiminnan yksiköissä järjestetään ainoastaan ehdottoman välttämätön palvelu niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat esimerkiksi vanhempien työssäkäynnin vuoksi. Lapsuudenkodissaan asuviin asiakkaisiin ollaan yhteydessä erikseen työ- ja päivätoiminnan järjestämisestä.

Tilapäishoitona järjestetään ainoastaan ehdottoman välttämätön palvelu niille asiakkaille, jotka sitä tarvitsevat esimerkiksi vanhempien työssäkäynnin vuoksi.

Huomioitavaa on, että ehdottoman välttämättömänä järjestettäviin palveluihin ei voi tulla, jos

  • henkilöllä on minkään sairauden oireita tai
  • henkilö on ollut mahdollisesti virusinfektioon sairastuneen henkilön kanssa kontaktissa
  • henkilö on ollut ulkomailla ja hänellä on ollut kuumetta ja hengitystieoireita viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Vierailut asumisyksiköissämme (Ruusurinne ja Tammikoti) ovat kiellettyjä toistaiseksi. Tuemme asukkaitamme yhteydenpitoon puhelimitse.

Kiitos ymmärryksestänne ja yhteistyöstä!

Loimaan kaupungin kehitysvammahuolto