Suruliputus koululla

2.4.2024

Sivistyspalveluiden tiedote 2.4.2024

Vantaalla on tapahtunut 2.4.2024 kouluampuminen. On tärkeää, että koulun ja kodin aikuiset ovat valmiita keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa järkyttävästä tapahtumasta.

Jokaisen koulun päiväohjelmaan varataan aikaa, mikäli oppilaat haluavat keskustella asiasta. Myös kotona on hyvä keskustella asiasta lasten kanssa. Asiallinen ja oikea tieto rauhoittaa niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin. Rauhoittaminen ja tukeminen tärkeää.

Wilman kautta on mennyt tiedote kaikille Loimaan koulujen oppilaiden huoltajille.

Miten tukea lasta järkyttävien tapahtumien jälkeen: Säilytä arjen rutiinit ja ole läsnä lapsen/nuoren elämässä. Keskustele lapsen/nuoren kanssa tapahtuneesta. Salli erilaisia tunteita ja reaktioita.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuilta löydät käytännön asioita aiheen käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa. Väkivalta uutisista puhuminen lasten kanssa -Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Jos tarvitsette tukea ja keskusteluapua lapsen/ nuoren kanssa, voit ottaa tarvittaessa yhteyttä seuraaviin henkilöihin:

  • Koulukuraattori Marja-Liisa Laitila p. 050 5972201
  • Koulukuraattori Päivi Isotuovola p. 050 3314787
  • Koulupsykologi Maria Eklund p. 050 3687703
  • Koulupsykologi Riina Luopa p. 050 3114551

Loimaan kaupunki suruliputtaa 3.4. (kuvassa Hirvikosken Yhtenäiskoulu). Sisäministeriö on toivonut koko maan osallistuvan valtion virastojen suruliputukseen. Suruliputus alkaa aamulla kello 8 ja päättyy auringon laskiessa. Suruliputuksella kunnioitetaan ja muistetaan kouluampumisen uhreja.

Loimaan kaupunki
sivistyspalvelut