katukuva, polkupyörässä kännykkä kiinni.

11.7.2022

Loimaalla kerätään pyöräteiden kuntotietoa mobiilipelillä

Loimaan kaupunki joukkoistaa pyöräteiden kuntokartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset pyöräilijät tienaavat rahaa poimimalla virtuaalimarjoja kevyen liikenteen väylien kuntotietoa kerätessään.

Tapahtuma alkaa lauantaina 16.7. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, polkupyörä ja sen ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdsorsa-sovelluksella, joka tarjoaa karttanäkymän Loimaan pyöräteistä. Virtuaalisia marjoja ja hedelmiä on ripoteltu yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla pyörätiestä videota. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kun joku kerää pelissä marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla pyöräteiden vauriot. Näin kaupunki saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.

– Tässä on hyvä tapa tienata hieman taskurahaa ja tehdä samalla hyödyllistä työtä, toteaa Loimaan kaupungin tekninen johtaja Antti Korte.

Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös kuudessa muussa kaupungissa: Lahdessa, Asikkalassa, Parkanossa, Uudessakaupungissa, Enköpingissä ja Karlskogassa.

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Briteissä.

Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty kustannustehokkaaseen kuva- ja videodatan joukkoistettuun keräämiseen.

Peli tunnettiin aiemmin nimellä Crowdchupa, joka päivittyi uudistuneen sovelluksen ja sen sorsamaskotin myötä hieman suomalaisempaan muotoon.

Yhteystiedot:

Antti Korte
Tekninen johtaja, Loimaan kaupunki
044 797 1252
antti.korte@loimaa.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.com