7.5.2020

Liikuntavinkkejä ikäihmisille ateriapalveluiden kautta

Loimaan liikuntapalvelut lähetti tällä viikolla ateriapalveluiden mukana ikäihmisille liikuntavinkkejä ja voimisteluohjelmia.

Liikuntapalveluiden henkilökunta ideoi, että poikkeustilanteen aikana ikäihmisten liikkumisen ja aktivoinnin tueksi voitaisiin lähettää ateriapalveluiden mukana liikuntavinkkejä ja jumppaohjeita. Mukaan lähti muutama paikallinen ateriapalveluiden tuottaja, joiden kautta ohjeet toimitettiin perille ikäihmisille.

Yhteistyökumppaneiksi lupautuivat Tornikahvila, Lännen Maukas ja Mellilän pitopalvelu. Kiitokset heille!

Liikuntaohjeita ja – vinkkejä tarvitaan, jotta arjen askareet sujuisivat joka päivä. Arjessa kannatta olla nyt aktiivinen ja tehdä voima- ja tasapainoharjoituksia vähintään kaksi kertaa viikossa, jotta jalkalihaksissa säilyy lihasvoima. Päivässä kannattaa olla nyt ne arkirutiinit ja päiväaskareet, jotka pitävät aktiivisena, pienikin puuhastelu on hyväksi ja siihen lisätä vielä päivittäinen jumppatuokio, jonka voi tehdä vaikka ulkona.

Lisää hyviä ohjattuja jumppia ja vinkkejä kaikenikäisille löytyy Liikuntavinkkejä-sivulta.

Loimaan Lehdessä julkaistaan myös torstaisin 14.5. ja 28.5. kotijumppaohjeita. Leikkaa ohjeet talteen ja jumppaa jokin julkaistuista ohjelmista päivittäin.

Loimaan Lehden sivuilla on myös lisää kotijumppa-ohjeita, joita liikuntapalvelut ovat tehneet.