16.2.2021

Koko perheen hiihtopäivä

Hiihtokärry saapuu Loimaalle talvilomaviikolla. Liikuntapalveluiden järjestämän maksuttoman kokeilupäivän aikana voit käydä kokeilemassa perinteisen ja vapaan hiihtotavan suksia.

Keskiviikkona 24.2. klo 12-18
Urheilukeskuksen urheilukenttä, Sammonkatu 10
.

Voit tulla kokeilemaan suksia omaan tahtiin päivän aikana yksin, kaverin tai perheen kanssa. Ohjaajat paikalla antamassa vinkkejä tekniikoissa ja opastamassa hiihdon saloihin. Kokeilu on maksutonta.

Välineitä löytyy kaiken ikäisille, monoja on pienistä isoihin kokoihin (27-47) ja suksia 90cm-203cm.

Hiihtohalsterilla voit kokeilla vaikka pikkuväen kanssa hiihtoa sauvoitta tai hioa omaa tekniikkaa. Sen jälkeen tehdä pikku lenkin kentän ympäri ja siitä vaikka kiertää vielä pururadan.

Ohjaajana TUL:n Päivi Luontola ja Loimaan liikuntapalveluiden ohjaajat.

Noudatamme voimassa olevia koronaohjeistuksia. Suosittelemme maskin käyttöä sekä ottamaan huomioon turvavälit suositusten mukaan.

Hiihto on vauhdikas laji

Maastohiihto on vauhdikasta, monipuolista ja kiehtovaa. Maastohiihdon välineet ovat kehittyneet viimeisten vuosien aikana huimasti.

Uusien materiaalien ja innovaatioiden kautta on markkinoille tullut uusia hiihtovälineitä niin perinteiseen kuin vapaaseen hiihtotapaan.

Samanaikaisesti ovat talvien lumiolosuhteet monessa osassa maatamme olleet epävarmat. Ja varsinkaan Etelä-Suomessa ei ole päästy nauttimaan kunnon lumisista talvista vuosittain. Tästä on seurannut se, että hiihtovälineet eivät kuulu enää välttämättä perheiden liikuntavälineistöön.

Hiihto on hyvää arkiliikuntaa

Hiihto on mainiota terveys- ja arkiliikuntaa ja ennen kaikkea perheliikuntaa. Nyt on lunta, monen vähälumisen talven jälkeen ja hiihto pitää yhä pintansa suomalaisten sydämissä.

Hiihto sopii lähes kaikenikäisille, sillä hiihtoa pystyy kokeilemaan sukset jalassa heti sen jälkeen, kun oppii kävelemään.

Hiihto lähti uuteen nousuun nyt korona aikana, kun luonnossa ja ulkona liikkuminen oli ainut vaihtoehto sisäliikunnalle. 

Maastohiihto on loistava taito- ja kuntotekijöiden kehittäjä. Fyysisen kunnon lisäksi se kehittää muun muassa kestävyyttä ja lihasvoimaa sekä tasapainoa ja reaktiokykyä. Se on myös erittäin hyvä perheliikuntalaji.

Mutta nyt on lunta! Ja liikuntapalvelut tarjoavat nyt mahdollisuuden tulla testaamaan maksutta eri hiihtotavan välineitä .Tervetuloa!