punnerra puuta vasten

14.10.2020

Kävely on huippuliikuntaa!

Saviseutu liikkuu -kävelykampanja ja Syksyn Kävely keveämmäksi -haaste 70+ vuotiaille ovat käynnissä. Kokosimme yhteen muutamia vinkkejä kävelystä ja sen hyödyistä, nyt on hyviä syitä lähteä lenkille. Tule sinäkin mukaan!

Kävely kannattaa, sillä säännöllisesti tehtynä se parantaa mm. veren rasva-arvoja, laskee verenpainetta, sekä ylläpitää nivelten hyvinvointia. Käveleminen kuluttaa energiaa, mikä auttaa myös painonhallinnassa.

Kävely – varsinkin rauhallinen kävely, on vähän liikkuville hyvä, helppo ja tuttu tapa aloittaa liikkuminen ja lisätä liikettä arkeen. Jo puolen tunnin kävelylenkki auttaa ylläpitämään liikuntakykyä ja kuntoa. Kävely sopii kaikenikäisille ja sen voi aloittaa milloin vain.

Kävely myös kuormittaa niveliä vähemmän kuin juoksu ja sitä voi tehdä useammin pienissä jaksoissa päivän aikana. Kävellen jaksaa myös tehdä pidempikestoisia lenkkejä helpommin.

Kävelystä saat oikean tehotreenin paahtamalla ylös portaita ja ylämäkiä. Rauhallinen luontokävely auttaa lievittämään stressiä ja kohottaa mielialaa.

Metsäisessä ja mäkisessä maastossa koko keho saa haastetta monipuolisesti, asennon ja liikkeiden hallintaa sekä tasapainon harjoitusta. Kävelyyn voi ottaa avuksi kävelysauvat, jotka auttavat tasapainon pitämisessä ja tehostavat liikettä.

Muista liikkuessasi kuunnella myös omaa kehoa. Lähde aluksi liikkeelle rauhallisesti ja pienillä lenkeillä.

Alla olevalla videolla Ritva antaa vinkkejä lenkkipolulle kävelyn oheen.

Kävelylomakkeet:
Saviseutu liikkuu -kävelylomake
70+ Kävely keveämmäksi -seurantalomake ja jumppaohje

Linkit aiempiin uutisiin:
Saviseutu liikkuu -kävelykampanja
Syksyn kävely keveämmäksi -haaste 70+vuotiaille

Lue lisää arkiliikunnan ja kävelyn hyödyistä UKK- instituutin sivuilta