Story of Zon

18.6.2022

Taiteen täyttämä kesä

Milloin viimeksi kävit taidenäyttelyssä tai Alpo Jaakolan patsaspuistossa? Tänä kesänä jos koskaan kannattaa antaa aikaa taiteelle!

Story of Zon – Loimaan kaupungintalo

Story of Zon on kolmiulotteinen sarjakuvateos, jonka kaikki osat on veistetty kivestä. Teos kattaa yli 150 kohtausta, jotka sisältävät noin tuhat käsin tehtyä kiviosaa. Yksittäisiin ”ruutuihin” sijoittuvat veistokset siivittävät eteenpäin kertomusta, joka käsittelee sosiaalisia sekä globaaleja huomiota maailmasta ja alati muuttuvasta nykypäivästä. Tämä kuvanveistäjä Sakari Peltolan vuonna 2017 aloittama veistosprojekti on esillä kokonaisuudessaan nyt ensimmäistä kertaa Loimaan kaupungintalolla järjestettävässä näyttelyssä.

Avoinna 8.6–28.8 ke–la klo 11–17. Juhannuksena 24.–26.6 suljettu.
Osoite: Ylistaronkatu 36 (9-tien puoleinen pääty). Vapaa pääsy.

www.storyofzon.com

Paluu patsaspuistoon – Loimaan Taidetalo

Alpo Jaakolan patsaspuisto avattiin ensimmäisen kerran yleisölle vuonna 1992. Tästä tulee tänä vuonna kuluneeksi kolmekymmentä vuotta, siksi Taidetalossakin sukelletaan Jaakolan taiteeseen. Esillä olevat teokset ovat ennen vuotta 1979 valmistuneita, eli ajalta, jolloin Jaakola asui ja työskenteli nykyisen patsaspuiston alueella. Joukossa ovat esimerkiksi Kaupunkiyhdyskunta vuodelta 1968, ensimmäinen Loimaan kunnalle hankittu Jaakolan teos ja Loimaan kaupungin viimeisin teoshankinta Asetelma Nocturne vuodelta 1974.

Patsaspuisto veistoksineen on myös toiminut inspiraationa muille taiteilijoille. Kuvataiteilija Mari Metsämäki työskenteli patsaspuistossa kesinä 2005 ja 2006. Metsämäen öljypastellimaalauksia on esillä osin rinta rinnan Jaakolan töiden kanssa.

Vuoden 2022 kokoelmanäyttely Tuokiokuvia koostuu tuttuun tapaan Eino ja Meeri Haapasen kokoelmista, pääpainona 1800–1900-luvun vaihteen maisemamaalaukset.

Paluu patsaspuistoon on esillä 8.6–20.8 ke–la klo 11–17. Juhannuksena 24.–26.6 suljettu. Osoite: Rantatie 2. Pääsymaksu 5 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 3 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Samalla lipulla pääsee Alpo Jaakolan patsaspuistoon. Meillä käy Museokortti.

www.loimaantaidemuseo.fi

Pyhä arki – Kuivurigalleria/Alpo Jaakolan patsaspuisto

Terhi Hursti ja Kirsi Mäki pohtivat teoksissaan mikä heille on arjen pyhyyttä.

Hursti: ”Se on sitä, kun syntyy muistoja – muistoja läheisistä, muistoja paikoista ja muistoja tapahtumista. Muistoja, jotka nousevat arjesta ja joiden avulla ymmärtää kuka on ja miksi on sellainen kuin on. Se on kupillinen kahvia aamuisin, se on lintujen laulu pitkän talven jälkeen, se on lämmin tervehdys ystävältä tai vaikka aamulenkki hiljaisen järven rannalla. Se on toivoa ja uskoa tulevaan. Se on valoa ikkunassa.”

Mäki: ”Ajattelen pyhä-sanan yhteydessä myös sanaa harras, joka ehkä paremmin kuvaa juuri tiettyjä hetkiä, tapahtuvat ne sitten arkena tai pyhänä. Kun juo ulkona kahvit sen kunniaksi, että on saanut taas polttopuupinon korkeammaksi, on tunnelma melkeinpä harras.”

Hurstin työt ovat abstrakteja, tekniikkana akryyli kankaalle ja muste paperille. Mäki jäsentelee arkeaan valokuvaamalla. Osa teoksia käy hienovaraista dialogia Alpo Jaakolan patsaspuiston veistostenkanssa.

Avoinna 28.5–3.9 ti–su klo 11–18. Juhannuksena 24.–26.6 suljettu.
Osoite: Aura-Pirkkatie 84. Pääsymaksu 5 euroa, opiskelijat ja eläkeläiset 3 euroa, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Samalla lipulla pääsee Loimaan Taidetaloon. Meillä käy Museokortti.

www.loimaa.fi/patsaspuisto