9.6.2020

Loimaan Taidetalolla 30.8. asti: Creatures of Nature – Valokuvia ja floristiikkaa

Creatures of nature -projekti on floristiikan ja valokuvataiteen synergia ja poikkeuksellisen yhteistyön muoto. Näyttely koostuu valokuvaaja Mikaela Holmbergin ja floristi Päivi Lehden kukkapäähineistä ja valokuvataiteesta.

Valokuvaaja Mikaela Holmberg ja floristi Päivi Lehdti ovat yhdessä luoneet raamit kuville, joissa esiintyy herkässä, esiteini-iässä olevia tyttöjä symbolisia kukka-asetelmia kannatellen. Näyttely on kannanotto sen puolesta, että myös kuvissa esiintyvien tyttöjen sukupolvella olisi mahdollisuus elää symbioosissa luonnon kanssa. Tällä hetkellä nuorilla on huoli siitä, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa heidän elämäänsä ja elinolosuhteisiinsa. Toisaalta – kuvissa esiintyvien tyttöjen ikäluokka voi omilla valinnoillaan muuttaa maailmaa ja silottaa tulevaa. Kuvat kertovat niin haasteista, vastuuntunnosta, peloista kuin toivostakin.

Creatures of Nature kukkateokset on suunniteltu aina juuri kyseiselle mallille. Erityistä on myös se, että töiden materiaaleja ei ole erikseen tilattu, vaan on hyödynnetty kukkakaupan sen hetkisiä tuotteita sekä kierrätys- ja luonnonmateriaalia. Tämä on osa projektin teemaa, kivijalkakaupoissa pyritään välttämään hävikkiä eikä ylimääräisiä tuotteita kertakuluteta.

Näyttely Creatures of Nature on esillä Loimaan Taidetalolla 30.8.2020 asti.

Taiteilijat

Mikaela Holmberg​ on kansainvälisesti palkittu valokuvaaja. Hän on syntynyt 1981 Korppoossa ja asuu nykyään Hämeenlinnassa. Mikaela on toiminut valokuvaajana 15 vuotta ja erikoistunut Fine Art -valokuvaukseen. Hänen tyylinsä on vahva, maalauksellinen ja tunteita herättävä. Kuvien tummapuhuva valaisu ja elegantti sommittelu mukailevat klassisten muotokuvamaalausten ajatonta tyyliä.

Päivi Lehti​ on 1978 syntynyt palkittu hämeenlinnalainen floristi. Ammatillinen intressi on tuoda esiin suomalaisen floristiikan kädentaitojen monimuotoisuutta. Intohimona on luoda kaunista materiaalista, jolla ei välttämättä ole enää varsinaista myyntiarvoa, tai joka on aliarvostettua ja vaatimatonta. Suomen luonto ja sen materiaalit ovat myös suuri inspiraation lähde. Päivi opiskelee parhaillaan floristimestariksi.

Kokoelmanäyttely Veden äärellä

Eino ja Meeri Haapasen sekä Loimaan kaupungin taidekokoelmien pohjalta koottu näyttely Veden äärellä vie katsojansa perinteisen Suomalaisen järvimaiseman luokse, sekä Välimeren rannikolle.

Loimaan Taidetalo on 2.6.2020 alkaen avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 13–18, sekä kuukauden viimeisenä sunnuntaina klo 11–16. Heinäkuun suljettu.