Loimaan pääkirjasto syksyllä.

23.9.2020

Pääkirjaston syksyn 2020 tapahtumat käynnistyvät lokakuussa

Pääkirjaston kirjallisuustapahtumat ja luennot alkavat lokakuussa. Tapahtumat järjestetään koronarajoitukset huomioon ottaen. Muutokset ovat mahdollisia.

Novellikoukussa tehdään käsitöitä ja kuunnellaan novelleja. Novellikoukkuun voi tulla myös pelkästään kuuntelemaan. Jokaisessa tapaamisessa on vaihtuva lukijavieras, joka lukee valitsemiaan novelleja tai muita tarinoita.
Novellikoukku kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin 14.10., 18.11. ja 9.12. klo 18.

Avoimessa lukupiirissä luetaan kirja etukäteen ja keskustellaan siitä. Lukupiirin vetäjänä toimii Tarja Nikander. Lukupiirikirjoja on varattuna osallistujille pääkirjastossa.
Lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa tiistaisin klo 12.

 • 13.10. Jenny Erpenbeck: Mennä, meni, mennyt
 • 17.11. Jhumpa Lahiri: Kaima
 • 15.12. Vappu Kannas: Rosa Clay

Kirjavinkit kiertoon -lukupiirissä annetaan ja saadaan lukusuosituksia. Lukupiirikerroille päätetään yhdessä teemat, joiden mukaan valitaan esiteltävät kirjat. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Katja Isotalo.
Lukupiirin seuraava tapaaminen on tiistaina 6.10. klo 18. Aiheena vapaavalintainen kirja.

Kuoriutumisia-novellikokoelman julkistamistilaisuus pidetään lauantaina 10.10. klo 13.
Kuoriutumisia on kuuden kirjoittajan ensimmäinen yhteinen lyhytproosateos. Novellimankeli-työryhmään kuuluvat Kari Helin, Pirkko Hyvönen, Anna-Liisa Kastio, Virpi Pakkanen, Kerkko Vihava ja Maritta Västilä.

Kirjailijaillassa Virpi Alanen keskiviikkona 11.11. klo 18. Varsinais-Suomen Runoviikon tapahtumassa loimaalaislähtöinen runoilija, aforisti, kriitikko Virpi Alanen kertoo tuotannostaan ja uudesta teoksestaan Hiilellä piirretty hymy.

Studia Generalia -luentosarja toteutetaan työväenopiston ja pääkirjaston yhteistyönä. Luennot järjestetään torstaisin pääkirjaston lehtisalissa klo 18.

 • 1.10. Historianharrastaja Seppo Posio: Ensimmäinen divisioona kohti Petroskoita
 • 8.10. Kuvataitelija Tatsuo Hoshika: Elämästäni ja taiteestani lapsuudesta nykyhetkeen
 • 22.10. Kotiseutuneuvos Raija Kouri: Talonpoikien sivistämisestä vuosisatojen kuluessa
 • 5.11. FT Kirsi Laine: Isojaon toteuttaminen Lounais-Suomessa
 • 12.11. Professori Vesa Vares: Loimaalaiset Turun yliopiston rakentajina Huom! Poikkeuksellisesti Loimaan Taidetalossa

Jyväskylän Ikääntyvien yliopiston verkkoluennot toteutetaan yhteistyössä työväenopiston kanssa. Suorat verkkoluennot pidetään Elers-huoneessa keskiviikkoisin klo 14.

 • 14.10. Terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon emeritusprofessori Martti Kekomäki, Helsingin yliopisto: Hoidammeko liikaa vai liian vähän?
 • 18.11. Akatemiaprofessori Johanna Mappes, Jyväskylän yliopisto: Eläinten värikäs viestintä
 • 9.12. Professori Juha Hakala, Jyväskylän yliopisto: Luova laiskuus ja hallittu hidastelu

Loimaan kaupunginkirjasto noudattaa viranomaisohjeistuksia. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan erikseen. Turvavälien takaamiseksi osallistujamääriä on rajattu, mutta tapahtumiin ei ole ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy.

Tervetuloa!