28.5.2020

Kävelyhaaste 70+ -vuotiaille 1.6.-5.7.2020

Liikkumisen ylläpito on tärkeää meille kaikille, myös ikäihmisille. Siksi teimmekin haasteen juuri sinulle 70+ -vuotias. Lähde mukaan 5 viikon haasteeseen ja osallistu arvontaan!

Lähde kevyesti kohottamaan kuntoasi kävelyaskelin. Seuraa Kävely kevyemmäksi -jumppaohjeita tai voit myös jumpata Tarjan ja Tytin Hyvän olon- ja Kävely kevyemmäksi -jumppavideoiden mukaan.

Kävely kevyemmäksi -seurantalomakkeen voi tulostaa tältä sivulta löytyvästä linkistä tai hakea kirjastoista, uimahalli Vesihovista sekä Alastaron, Hirvikosken ja Mellilän apteekeista.

Merkitse voimistelukerrat seurantalomakkeeseen ajalta 1.6.- 5.7. Palauttamalla lomakkeen 9.7. mennessä osallistut arvontaan. Lomake palautetaaan Loimaan kirjastojen kirjojen palautusluukkuun tai uimahalli Vesihovin postilaatikkoon. Muista kirjoittaa lomakkeeseen nimi ja yhteystiedot.

Arvontapalkinnot:
Vesihovin 10-kortti (1kpl)
Hirvihovin kuntosalin 10-kortti (1kpl)
Hyvän olon liikunnan syyslukukausimaksu (1 kpl).

Lisätietoja haasteesta: liikunnanohjaaja Tarja Mäki p. 02 761 1252

Miksi liikunta ja liikkumisen ylläpitäminen on  ikäihmisille  tärkeää?

”Ikäihminen kaipaa kipeästi ruista reiteen”

Jo puolen kilometrin kävely tuottaa suurelle osalle yli 75-vuotiaista suuria vaikeuksia. Päivittäisten askareidenkin tekeminen voi olla vaikeaa, jos liikkuminen on jäänyt vähälle. Liikunnan on tutkitusti huomattu ehkäisevän myös kaatumisia. Liikunta osana jokapäiväisiä toimintoja ylläpitää ikäihmisen toimintakuntoa.

Ikäihmiset pystyvät vahvistamaan lihaskuntoa helposti myös kotona jo pienelläkin liikunnalla kuten jumpalla ja käymällä lenkillä. Sillä rakennetaan suojaa myös tulevan talven liukkaita kelejä ja flunssaepidemioita vastaan.

Lisäksi liikunta piristää mieltä ja auttaa pysymään positiivisena. Ulkona auringossa saa myös tärkeää D-vitamiinia.

Nyt on kesä, liikutaan siis ulkona niin paljon kuin mahdollista!