”Loimaalla lapsiperheeltä ei puutu mitään”

Oma hevostalli piharakennuksessa, tilaa harrasteautoille, mieluisia töitä ja lapsille harrastuksia. Siinä resepti, joka pitää Siivolan perheen tyytyväisenä Loimaalla peltojen keskellä mutta kuitenkin lähellä palveluja.

Harvassa suuressa kaupungissa pystyy järjestämään elämisen palikat yhtä vaivattomaan järjestykseen kuin Siivoloiden perhe Loimaalla. Santtu Siivolalla on työpaikka kahden kilometrin päässä kotoa henkilönostimia valmistavassa kansainvälisessä yrityksessä, mutta silti kotipihassa on tilaa omalle harrasteauto- ja hevostallille. Perheen äiti Anniina pyörittää omaa hyvinvointialan yritystään kotitalon päätyyn rakennetuista toimitiloista käsin, ja tytärten Sannin, 7, ja Ninan, 12, koulumatka on sekin vain parisen kilometriä.

”Kuljen usein pyörällä töihin, vaikka muuten arkiasioihin käytetään paljon myös autoa”, Santtu Siivola kertoo.

Anniina on ratsastanut pienestä pitäen, mutta täydellinen tilaisuus omille hevosille koitti vasta Loimaalle muuton myötä. Nyt perheellä on kahden oman ja yhden hoitohevosen lisäksi neljä kissaa ja kolme koiraa. Peltomaisemat kodin ympärillä ja peltoja halkovat pikkutiet tarjoavat täydelliset maastot ratsastusretkille.

Vanhan navetan toisessa päässä asustavat Santun peltihepat eli harrasteautot. Sanni harrastaa balettia ja yleisurheilua, Nina taas ratsastusta, balettia, nykytanssia ja tankotanssia.

”Koska autot ovat omassa kotipihassa lähellä, pääsen karkaamaan niiden pariin aina joskus iltaisin”, Santtu sanoo.

Omannäköinen elämä

Santulle juuri harrasteautot olivat Loimaalle muuton jälkeen tapa saada nopeasti paikallisen elämän syrjästä kiinni. Santtu oli muuttanut Loimaalle Toijalasta työn perässä, joten sosiaalista elämää piti erikseen rakentaa. Autopiireistä löytyikin nopeasti uusia kavereita.

Santun perässä paikkakunnalle Tampereelta muuttaneella Anniinalla sopeutuminen kesti pidempään. Aikansa Anniina haki elämälleen uutta suuntaa, löysi oman alansa hoitoalalta ja on perustanut oman hierontaan, vyöhyketerapiaan ja jäsenkorjaukseen keskittyvän yrityksen.

”Loimaalla on ollut helppoa rakentaa omannäköinen elämä. Asiat ovat vain järjestyneet, kun olen käynyt tuumasta toimeen. En olisi ehkä Tampereella toteuttanut samanlaista elämänmuutosta, mutta täällä olosuhteet ovat ohjailleet kohti oikeaa suuntaa”, Anniina sanoo.

Santtu taas on viihtynyt hyvin työpaikassaan ja on jo ehtinyt edetä suunnittelijasta suunnittelupäälliköksi. Santtu kulkee työnsä puolesta myös työmatkoilla maan rajojen ulkopuolella muutaman kerran vuodessa.

”Kun asiakkaat ja alan messut ovat ulkomailla, joka tapauksessa joka paikkaan on pitkä matka. Ei siis ole suurta eroa käytännön kannalta, sijaitseeko yritys täällä vai esimerkiksi Tampereella”, Santtu tuumii. 

Laajasti palveluita

Perhe on kotiutunut Loimaan maalaismaisemiin niin hyvin, ettei paluusta isompaan kaupunkiin ole tarvinnut enää keskustella. Loimaalta löytyvät kaikki tärkeät palvelut, Santun mukaan kaupungin kokoon nähden jopa vähän laajemmin kuin joltakin suuren kaupungin kainalossa sijaitsevalta paikkakunnalta, Loimaa kun on oman alueensa keskuskaupunki. Ennen kaikkea Siivolat ovat tyytyväisiä lapsiperheille suunnattuihin palveluihin.  

”Lasten on hyvä olla täällä. Loimaa on turvallinen paikka, jossa kaikki on lähellä. Elämme luonnonläheistä ja tasapainoista elämää”, Anniina ja Santtu kertovat.

Loimaalla he ovat voineet rakentaa elämästään juuri sellaisen, mistä joskus haaveilivat.

”Olemme tyytyväisiä siihen, mitä meillä on nyt.”