25.11.2020

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventointi

Ympäristöministeriö on täydentänyt vuonna 2016 kuultavana ollutta esitystään valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinniksi. Edellisellä kuulemis- ja lausuntokierroksella annetun palautteen perusteella ministeriö on tehnyt muutoksia 27 alueen rajauksiin. Lisäksi päivitysinventointiin esitetään kuutta uutta aluetta. Vastaavasti kahta aluetta esitetään poistettavaksi inventoinnista.

Ympäristöministeriö järjestää 24.11.–31.12.2020 täydentävän kuulemisen, jossa toivotaan kannanottoja etenkin nyt esitettäviin muutoksiin. Kuulemisen yhteydessä voi kommentoida myös vuonna 2016 kuultavana olleita aineistoja. Kuuleminen on avoin kaikille.

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa ehdotetaan muutoksia seuraaviin maisema-alueisiin: Airiston merimaisemaa (Parainen, Naantali ja Turku) ehdotetaan laajennettavaksi. Aurajokilaakson viljelymaisemaa (Aura, Kaarina, Lieto, Oripää, Pöytyä ja Turku) ehdotetaan supistettavaksi. Uskelanjokilaakson viljelymaisema (Salo) ehdotetaan supistettavaksi. Ahlaisten kulttuurimaisemaa (Merikarvia ja Pori) ehdotetaan supistettavaksi.

Ohjeet kannanoton jättämiseksi sekä lisätietoa aiheesta löytyy ympäristöministeriön tiedotteesta.