7.4.2021

Kuntavaalit 2021 kuulutus äänestyspaikoista

Kuntavaalit toimitetaan sunnuntaina 13.6.2021 klo 9 – 20.

Loimaan kaupungissa äänestysalueiden nimet- ja paikat sekä osoitteet:
001 Yhteiskoulu Yhteiskoulu Puistokatu 16
002 Keskuskoulu Keskuskoulu Kalevalankatu 12
003 Hirvikoski Hirvikosken kirjasto Hirvikoskentie 225
004 Alastaro Alastaron kunnantalo Loimijoentie 74
005 Mellilä Mellilän terveysasema Melliläntie 109

Vaalipäivän äänestys tartuntatautilääkärin määräämien karanteenissa tai eristyksessä olevien osalta

Tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä olevan henkilön äänestys vaalipäivän äänestyspaikalla on mahdollista siinä tapauksessa, että henkilön siirtyminen karanteeni- tai eristyspaikasta äänestyspaikalle ja takaisin voi tapahtua ilman kontakteja muihin ihmisiin (yli 2 metrin etäisyys ulkotilassa, ei sisätilassa samaan aikaan muiden henkilöiden kanssa, ei julkisessa kulkuneuvossa), hän on oireeton ja suojautuu asianmukaisesti kasvomaskilla. Karanteeniin tai eristykseen tartuntatautilääkärin päätöksellä määrätty henkilö ei saa tulla sisään äänestyspaikkaan. Jos tällainen em. henkilö haluaa äänestää vaalipäivänä, hänen on soitettava oman äänestysalueensa vaalilautakunnan (tai keskusvaalilautakunnan) numeroon, jotta vaalilautakunta pystyisi järjestämään hänelle mahdollisuuden äänestää ulkona äänestyspaikan pihalla. Vaalilautakunnan puhelinnumero löytyy äänestyspaikan sisäänkäynnin vieressä olevasta julisteesta (keskusvaalilautakunnan puhelinnumero on äänioikeusilmoituksessa). Äänestyspaikalla täytyy olla mahdollisuus suorittaa äänestys ilman kontakteja muihin äänestäjiin (edellä kuvatun lisäksi hän ei joudu jonottamaan edes ulkotilassa muiden äänestäjien kanssa äänestysvuoroa odottaessa) ja kontakti vaalivirkailijoihin tapahtuu hallitusti ja turvallisesti. Harkinta siitä milloin ulkona äänestäminen (äänestäminen muualla kuin äänestyskopissa) on mahdollista kuuluu vaalilautakunnalle.

Ennakkoäänestys
Ennakkoäänestys toimitetaan 26.5. – 8.6.2021.

Yleiset ennakkoäänestyspaikat Loimaalla ovat:

Loimaan kaupungin Ylistaronkatu 36 -toimipiste Ylistaronkatu 36, 32200 Loimaa
Hirvikosken kirjasto Hirvikoskentie 225, 32210 Loimaa
Alastaron kunnantalo Loimijoentie 74, 32440 Alastaro
Mellilän terveysasema Melliläntie 109, 32300 Mellilä

Äänestysajat ennakkoäänestyspaikoissa:

Loimaan kaupungin Ylistaronkatu 36 -toimipiste
ke-pe klo 12-20
la-su klo 10-14
ma-ti klo 12-20

Hirvikosken kirjasto
ke-pe klo 12-18
ma-ti klo 10-18

Alastaron kunnantalo
ke-pe klo 12-18
ma-ti klo 10-18

Mellilän terveysasema
ke-pe klo 10-16
ma-ti klo 14-18

Kotiäänestys

Mikäli henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on rajoittunut, voi mennä yleiseen ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivän äänestyspaikkaan omin neuvoin taikka muiden kuljettamana tai muuten avustamana, hän ei kuulu kotiäänestykseen oikeutettujen piiriin. Myös riskiryhmäläisille tai omaehtoisessa koronakaranteenissa oleville äänestyspaikalla äänestäminen on ensisijaista.

Äänioikeutettu henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, voi äänestää ennakolta kotonaan siinä kunnassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin hänen kotikunnakseen. Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää kotiäänestykseen oikeutetun kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja, jos omaishoitaja on tehnyt Loimaan kaupungin kanssa omaishoitosopimuksen ja kyseinen kunta on merkitty äänioikeusrekisterissä hänen kotikunnakseen.

Kotiäänestys tartuntatautilääkärin määräämien karanteenissa tai eristyksessä olevien osalta

Tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä olevat voivat äänestää kotiäänestyksessä, jos kotiäänestys voidaan toteuttaa terveysturvallisesti, esimerkiksi äänestäjän kodin pihassa. Edellä mainitussa tapauksessa äänestys pihalla on mahdollista siinä tapauksessa, että henkilön siirtyminen pihalle ja takaisin voi tapahtua ilman kontakteja muihin ihmisiin (yli 2 metrin etäisyys ulkotilassa, ei sisätilassa samaan aikaan muiden henkilöiden kanssa), hän ei oireile näkyvästi ja suojautuu asianmukaisesti kasvomaskilla. Pihalla täytyy olla mahdollisuus suorittaa äänestys ilman kontakteja muihin ihmisiin ja kontakti vaalivirkailijoihin tapahtuu hallitusti ja turvallisesti. Jos kotiäänestystilanne ei ole riittävän hyvin ennakoitavissa ja hallittavissa, jotta terveysturvallisuus voitaisiin varmistaa, kotiäänestystä ei yksittäisessä tilanteessa voida toteuttaa.

Kotiäänestykseen tulee ilmoittautua joko kirjallisesti (Keskusvaalilautakunta/kotiäänestys, Ylistaronkatu 36, 32200 Loimaa) tai puhelimitse virka-aikana Loimaan kaupungin keskusvaalilautakunnan puhelinnumeroon 050 5716 566 viimeistään tiistaina 1.6.2021 ennen klo 16:00. Ilmoittautumisia kotiäänestykseen ei voida ottaa tämän jälkeen enää vastaan.

Laitosäänestys

Seuraavissa laitoksissa järjestetään ennakkoäänestys:

 • TYKS Loimaan sairaala: akuutit kuntoutusosastot
 • Kartanonmäen palvelukeskus
 • Tuulensuun palvelukeskus
 • Mariian Kartano
 • Loimikoti
 • Ilolakoti
 • Ruusurinne
 • Mariianpuisto
 • Aspa-koti Lumme
 • Tammikoti/Mirjakoti

Vaalitoimikunnat tiedottavat laitoksissa tapahtuvista ennakkoäänestysajoista lähemmin laitosten osastoilla.

Laitosäänestys tartuntatautilääkärin määräämien karanteenissa tai eristyksessä olevien osalta

Tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä olevat voivat mahdollisesti joissain tilanteissa äänestää laitosäänestyksessä, jos äänestäminen voidaan turvallisesti toimittaa eikä hoitolaitoksen muu toiminta vaarannu. Äänestystilanteen täytyy tällöin olla paikallisen terveysviranomaisten kanssa hyvin suunniteltu ja paikallisten terveysviranomaisten valvonnassa toteutettu.

Ohjeistus äänestäjän henkilöllisyyden todentamisesta äänestyspaikoilla

 • Ojenna henkilöllisyystodistuksesi vaalitoimitsijalle tarkastettavaksi.
 • Ota maski kasvoiltasi tarttuen korvalenkkeihin molemmin puolin.
 • Pidä maskia samalla poistamisotteella käsissäsi tarkastuksen ajan.
 • Älä laske maskia käsistäsi.
 • Kun saat vaalitoimitsijalta luvan laittaa maskin yllesi, pue maski varoen koskettamatta kasvojasi.
 • Käytä käsihuuhdetta. Laita henkilöllisyystodistuksesi talteen.

Äänestyspaikoilla tulee noudattaa yleisiä koronaohjeistuksia (turvavälit, käsidesin käyttö, maskisuositukset jne). Mikäli sinulla on koronavirustautiin sopivia oireita, älä tule sairaana äänestyspaikalle, vaan hakeudu koronatestiin.

Keskusvaalilautakunnan osoite Ylistaronkatu 36, 32200 Loimaa ja puhelinnumero 050-571 6566.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Ilpo Knuutila puh. 050 0531 759.
Keskusvaalilautakunnan sihteeri Juha Rinta-Jouppi, puh. 050 3421 900.
Keskusvaalilautakunnan varasihteeri Sami Männistö, puh. 050 3114 478.

LOIMAAN KAUPUNGIN KESKUSVAALILAUTAKUNTA