11.2.2021

Loimaan koronatilanne 11.2.2021

Tämän hetken koronatilanne Loimaalla.

Loimaalla on todettu pandemian alusta lähtien nyt yhteensä 94 tartuntaa. Tänään torstaina Loimaalla oli yhteensä 74 henkilöä karanteenissa ja 3 eristyksessä. Epidemiatilanne on pysynyt verrattain rauhallisena alueella, mutta esimerkiksi kouluissa tapahtuvia altistumisia on ollut jonkin verran.

Tartunnan saaneita ja altistuneita ohjeistetaan henkilökohtaisesti

Joukkoaltistumisten osalta kaupungin asukkaat ovat olleet epätietoisia siitä, miten tällaisissa tilanteissa tulee toimia. Altistuneihin ja tartunnan saaneisiin ollaan yhteydessä terveydenhuollosta. Tartunnan saaneille ja altistuneille annetaan henkilökohtaiset ohjeet, miten toimia.
Tartuntatautilain mukaisesta karanteenista tai eristyksestä annetaan aina virallinen määräys. Määräyksen tekee tartuntatautilääkäri.

”Tartuntaketjujen selvittäminen on onnistunut edelleen hyvin. Loimaalaiset ja oripääläiset ovat olleet pääsääntöisesti erittäin yhteistyökykyisiä selvittämisen yhteydessä”, Loimaan sosiaali- ja terveysjohtaja Timo Hokkanen kertoo.

Suojautuminen

Varsinais-Suomessa viruksen leviämisen ehkäisemiseksi on asetettu useita suosituksia. Jokainen ihminen voi omalta osaltaan ehkäistä tartuntojen leviämistä. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa suojautumaan ja ehkäisemään viruksen leviämistä alla olevin keinoin:

  1. Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  2. Pidä yli 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin.
  3. Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta.
  4. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä
  5. Lataa Koronavilkku-sovellus.

Tietoa koronasta ja toimintaohjeet Loimaalla löytyvät Korona-tietoa sivuilta