Korukilpailu 2017

Loimaa Suomi 100 -korukilpailu

Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi

Loimaan kaupunki järjesti Suomi 100 –juhlavuoden kunniaksi Loimaa Suomi 100 –korukilpailun 25.8.-1.11.2017. Kilpailutyöksi tuli valmistaa uusi koru, joka tuo innovatiivisella tavalla esille Loimaan henkeä. Kilpailu oli kaikille avoin muotoilukilpailu, jossa sekä materiaali että tekniikka olivat vapaavalintaisia. Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisessä vaiheessa haettiin uniikkia ja viimeisteltyä korua. Toiseen vaiheeseen valittiin korut, jotka mahdollisesti soveltuisivat jatkokehittelyyn Loimaan kaupungin liikelahjaksi.

Kilpailuun osallistui 23 säännöt täyttävää korua. Eri materiaaleja ja tekniikoita käytettiin monipuolisesti, tyylejä löytyi modernista klassiseen ja Loimaa tuotiin esiin hienosti eri tavoin.

Loimaa Suomi 100 –korukilpailun voittajat

Kilpailun ensimmäisen vaiheen valintaperusteina oli, että työn tulee olla uniikki ja viimeistelty koru, joka tuo hyvin esiin Loimaan henkeä. Kilpailussa palkittiin neljä korua, joista kolmas sija jaettiin kahden ehdotuksen kesken. Palkitut korut ovat tyyliltään eri tyyppisiä ja niiden muotokieli ilmentää Loimaata omaleimaisella tavalla. Kilpailutyöt arvosteltiin nimettöminä ja ilman lisätietoja koruista, jolloin arvostelun kohteena on ollut puhtaasti itse koru ja sen ominaisuudet.

  1. Joki, Elina Haukka,
  2. Tritic, Ulla Sundqvist-Uusitalo
  3. Hyvällä jyvällä, Tarja Luhta
  4. Osaajat, Ella Kinnunen

Korukilpailun voittajakorut

Korukilpailun voittajakorujen tekijät

Elina Haukka, Ulla Sundqvist-Uusitalo, Tarja Luhta ja Ella Kinnunen

Liikelahja-kategoriaan valitut korut ja tekijät

Mahdollista jatkokehittelyä varten valittiin työt, joissa korostuu hyvä muotokieli, monikäyttöisyys, muunneltavuus, ekologisuus ja sarjatuotantomahdollisuus. Liikelahjakoruprosessi aloitettiin vuonna 2018 ja ensimmäinen hopeakorusarja julkaistiin Loimaa 50v-juhlavuoden edellä joulumarkkinoille 2018 ja Together-tammikorusarja 50v-juhlavuoden päätapahtumassa toukokuussa 2019. Loimaan koivu -kierrätyskoru lanseerataan näillä näkymin vuonna 2020. Tritic-korun suunnittelija vetäytyi liikelahjavaiheesta.

Hyvällä jyvällä, Tarja Luhta
Joki, Elina Haukka
Loimaan koivu, Kristiina Jyläntö
Together, Satu Palosaari
Tritic, Ulla Sundqvist -Uusitalo

Liikelahjavaiheeseen valitut korut


Liikelahjavaiheen korujen tekijät

Satu Palosaari, Kristiina Jyläntö, Elina Haukka, Ulla Sundqvist-Uusitalo ja Tarja Luhta

Korunäyttely kilpailutöistä pidettiin Loimaan Taidetalolla 30.11.2017-31.1.2018. Yleisöäänestykseen pystyi osallistumaan sekä Taidetalon näyttelyssä että netissä. Yleisön suosikkikorun tekijä palkittiin erikseen ja kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin palkinto.

Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille korutaiteilijoille, teitte kilpailusta ainutlaatuisen!

Loimaan kaupungin kilpailutyöryhmä:
Työväenopiston suunnitteluopettaja Marja Junnikkala, markkinointisihteeri Anna Mustikkamäki ja nuorisosihteeri Pirkko Suhonen

Tuomaristo:
Asiantuntijat Marja Junnikkala (TaM) ja Eeva Terävä (TaM)
Loimaan kaupungin edustajat Anna Mustikkamäki ja Pirkko Suhonen

Korukuvat: Matti Norr
Kilpailijakuvat: Marianne Rovio