eKirjasto


Helppo tapa tutustua e-kirjaan


Joko luit e-kirjaa, kääntelit sivuja tablettia sipaisemalla ja taivutit sivun hiirenkorvalle kirjanmerkkiä käyttäen?

Uusi kirjastojen yhteinen eKirjasto on paikka, mihin on koottu koko Suomen yleisten kirjastojen e-materiaaleja yhteen paikkaan. Tarjolla on muun muassa kirjoja, videoita, äänikirjoja ja tietoa, mitä kirjastot tarjoavat.

Helppokäyttöinen eKirjasto tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää e-kirjaa rekisteröitymättä mihinkään palveluun, edes kirjastokorttia ei tarvita. Riittää, että tietokoneessa, tabletissa tai älypuhelimessa on epub-muotoisen kirjan lukemiseen tarvittava ohjelma. Esimerkiksi Applen laitteissa oleva iBook riittää, muihin laitteisiin oikean ohjelman löytää yleensä googlettamalla oman laitteesi nimellä ja sanoilla epub reader.

Vapaasti eli ilman kirjastokorttia käytettävissä olevat kirjat löytää eKirjastossa valikosta Ekirjat - vapaat. Teokset löytyvät myös hakutoiminnon avulla: vapaasti käytettävän teoksen tunnistaa ruskeasta kirjan kannesta.

Valtakunnallisen eKirjasto-palvelun ylläpitäjänä on Kirjastot.fi- kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut, jonka rahoittaja on opetus- ja kulttuuriministeriö.

Uuden eKirjaston löydät alla olevasta linkistä.

päivitetty: 19.5.2015