Teemavuoden sisältö

Asumisen teemavuonna asumisviihtyvyyden lisääminen ja osallistaminen ovat toiminnan kulmakiviä. Eri tilaisuudet ja tapahtumat luovat mukavaa yhdessäoloa, joten aiemmin hyväksi todettuja tapahtumia toteutetaan uudelleen, osallistutaan eri toimijoiden järjestämiin perinteisiin tapahtumiin sekä ideoidaan ihan uusia.

Blogiin kerätään loimaalaisia tarinoita, muisteluja, hauskoja sattumuksia ja kokemuksia, joten ota yhteyttä ja toimita meille juttuja. Jos tuntuu, ettei tekstiä saa paperille, laaditaan yhdessä tekstit muiden lukijoiden iloksi.

Jokaiselle jotakin

Asumisen teemavuonna rohkaistaan loimaalaisia löytämään oma harrastus, on se sitten joukkue- tai yksilöurheilua, taiteen tekemistä tai jotain muuta. Eikä aktiivisuus katso ikää, joten työväenopiston ja yhdistysten kanssa kerrotaan eri ikäisille sopivista vaihtoehdoista, mieleisistä harrastusmahdollisuuksista joko liikunnan tai esimerkiksi käden taitojen (taide, käsi- ja puutyöt jne.) tai yleisen sosiaalisen kanssakäymisen merkeissä.

Tulossa teemavuonna

Edelleen kerätään hyviä tarinoita blogiteksteiksi. Lokakuussa uusi asukaskysely, Savipäivämarkkinat ja Varsinais-Suomen Runoviikko. Seniorisumppeja marraskuussa Tohtori Kiminkisen kanssa ja joulukuussa tanssahdellen … Perinteinen joulunavaus Kauppatorilla 24.11., joulukalenterin julkaisu ja vuoden loppua kohden hiljennytään viettämään joulunaikaa. Monta tapahtumaa jäi mainitsematta, mutta siinä sitä asumisen teemavuoden toimintaa kerrakseen…. Kannattaa ottaa seurantaan loimaantapahtumat.fi -tapahtumakalenteri. Siellä on lisää mielenkiintoisia tapahtumia.

Tapahtuneet

Asumiseen liittyvä blogi on julkaistu kotiloimaalta.fi -sivulla. Sieltä löydät niin asumiseen kuin harrastamiseen liittyviä tarinoita sekä muuta loimaalaiseen elämänmenoon liittyvää kertomusten, menestystarinoiden ja hauskojen faktojen kautta. Lisää kirjoituksia kerätään jatkuvasti. Myös eri tapaamisten yhteydessä kyselemme muistoja ja tarinoita. Jos itselläsi on mukava muisto Loimaalla tapahtuneesta tai loimaalaisuuteen, laita siitä meille vinkkiä ja lisätään juttusi blogiin. Sen ei tarvitse olla pitkä ja kuvakin olisi tosi kiva. Ota rohkeasti yhteyttä.

Asumisen teemavuoden esite jaettiin postilaatikoihin helmikuussa ja samalla tehtiin ensimmäinen asumisviihtyvyyskysely. Lisää kyselyitä on luvassa vuoden aikana.

Monia tapaamisia eri yhdistysten ja yhteisöjen kanssa on tehty. Asukkaiden Loimaa -hankkeen Eija kiertää kylillä ja kaupunginosissa toimien viestinviejänä ja kertoo etenkin asumisen teemavuoden tapahtumista ja kokonaisuudesta sekä on näissä mukana järjestäjänä, joten häneltä saa lisätietoa.

Asumisen teemavuoden tonttien ale-kampanja lanseerattiin 25.3. ja se kestää marraskuun 2023 loppuun. Ale-tonttikampanjaa tuodaan esille eri tapahtumissa.

Keväällä yhdessä pääosin keskustan yrittäjien kanssa maalattiin katuihin kulkijoiden iloksi räsymatot.

Yhteistyössä kaupungin ja yritysten kanssa toteutettava radiokampanjan suunnittelu lähti vauhdikkaasti helmikuun alusta liikkeelle. Mukaan saatiin yrityksistä Dinolift, Invenir, Pemamek, Rovio Pet Foods ja YTK sekä Loimaan Kauppakamari. Varsinainen ohjelmayhteistyö kuuluu ja näkyy Radio Rockin kanavilla ja etenkin Korporaatiossa 5.-18.6.2023. Kevään päätapahtuma on jo aiemmin mainittu toiminnallinen Loimaan kesän avaus -tapahtuma 27.5. klo 13-16, jossa paikalliset yhdistykset ovat esittelemässä toimintansa ja jonka Korporaation juontajat avasivat. Vietettiin yhdessä rento, mutta tapahtumarikas iltapäivä.

Kesän alussa alkoi Radio Rockin Korporaation kanssa 5.-18.6. radio-ohjelmayhteistyö, jolloin Loimaa kuuluu ja näkyy valtakunnallisesti.

Tapahtumista kesän aikana toteutuivat Maatalousnäyttely Okrassa 5.-8.7., jossa kyseltiin parhaimpia Loimaa-muistoja. Akvarellitaidetta tehtiin 10.7. Helene Schjerfbeckin askelissa Alpo Jaakolan Patsaspuistossa, Kuissi Rock jyrähti 15.7. ja asumisen vuosi oli mukana lasten päivätapahtumassa – lapset saivat siirtokuvatatuoinnin/tarran sekä vanhemmille kerrottiin pyydettäessä enemmänkin Loimaasta. Sarka-museolla maalattiin paaleja Paalit Maaliin 19.7. -tapahtumassa. Suosio oli huima, paalit melkein loppuivat kesken, joten ensi vuonna ollaankin isommin liikkeellä.

Elokuussa 5.8. Rompe-Loimaa sai väkeä runsaasti liikkeelle sekä Kauppatorin alueelle, jossa Maan Maniot Masinistit viihdyttivät, lavalla soi musiikki ja yrityksiä ja yhdistyksiä oli esillä, kuten myös asumisen vuosi. Rompe-Loimaan sai aikaiseksi vilinää Peltoisissa ja hyviä kauppoja tehtiin innokkaiden kauppiaiden ja aktiivisten ostajien kanssa.

Syksyn ensimmäiset Seniorisumpit juotiin Patsaspuistossa elokuussa ja Virttaalla ulkoiltiin syyskuussa. Tapahtumia järjestetään yhteistyössä kaupungin liikuntapalvelujen ja asumisen vuoden kanssa ja niitä pidetään syksyn mittaan kerran kuukaudessa. Tulossa vielä Metsämaan Seniorisumpit Kalliohovissa lokakuussa. Marraskuussa Heimolinnan salin täyttää Tohtori Kiminkinen ja joulukuussa tanssitaan Hirvihovissa.

Valokuvakisa alkoi toukokuussa ja päättyi elokuun loppuun. Yrittäjien päivänä vierailtiin eri yrityksissä kaupungin eri virkamiesten toimesta ja kuultiin hienoja yrittämisen tarinoita. Alihankintamessuilla Tampereella luotiin uusia yrittämisen kontakteja, joista toivottavasti poikii lisää yritystoimintaa alueellemme. Lokakuussa Loimaalta poismuuttaneita lähestyttiin postikortin merkeissä.