Asumisen teemavuoden toimintaa

Asumisen teemavuonna asumisviihtyvyyden lisääminen ja osallistaminen ovat toiminnan kulmakiviä. Eri tilaisuudet ja tapahtumat luovat mukavaa yhdessäoloa, joten aiemmin hyväksi todettuja tapahtumia toteutetaan uudelleen, osallistutaan eri toimijoiden järjestämiin perinteisiin tapahtumiin sekä ideoidaan ihan uusia.

Blogiin kerätään loimaalaisia tarinoita, muisteluja, hauskoja sattumuksia ja kokemuksia, joten ota yhteyttä ja laaditaan yhdessä tekstit muiden lukijoiden iloksi.

Jokaiselle jotakin

Asumisen teemavuonna rohkaistaan loimaalaisia löytämään oma harrastus, on se sitten joukkue- tai yksilöurheilua, taiteen tekemistä tai jotain muuta. Eikä aktiivisuus katso ikää, joten työväenopiston ja yhdistysten kanssa kerrotaan eri ikäisille sopivista vaihtoehdoista, mieleisistä harrastusmahdollisuuksista joko liikunnan tai esimerkiksi käden taitojen (taide, käsi- ja puutyöt jne.) tai yleisen sosiaalisen kanssakäymisen merkeissä.

Jos uusi harrastus on vielä hakusessa, tule mukaan 27.5. torin ja Keskuspuiston alueelle, jossa pääsee tutustumaan eri yhdistysten toimintaan aktiviteettien kautta. Vietetään yhdessä rentoa iltapäivää ja nautitaan päivän tarjonnasta.

Tulossa teemavuonna

Asumiseen ja elämiseen liittyviä blogitekstejä kerätään sekä kyselyjä on tulossa.

Keväälle on luvassa yrittäjien kanssa, pääosin keskustan alueelle, räsymattojen maalauskampanjaa, mahdollisia puistotalkoita, loimaalaisten blogistien ja tubettajien kontaktointia… Kevään päätapahtuma on jo aiemmin mainittu toiminnallinen Loimaan kesän avaus -tapahtuma 27.5. klo 13-16, jossa paikalliset yhdistykset ovat esittelemässä toimintansa. Vietetään yhdessä rento, mutta tapahtumarikas iltapäivä.

Kesän alussa Radio Rockin Korporaation kanssa 5.-16.6. radio-ohjelmayhteistyötä, jolloin Loimaa kuuluu ja näkyy valtakunnallisesti. Suunnitteilla on Loimaan Kauppa ja Palvelut ry:n (Kauppala) kanssa kesäshoppailusuunnistusta. Tapahtumista kesän aikana asumisen vuosi on mukana Maatalousnäyttely Okrassa 5.-8.7., jossa kysellään parhaimpia Loimaa-muistoja, akvarellitaidetta tehdään 10.7. Helene Schjerfbeckin askelissa, Kuissi Rock jyrähtää 15.7. ja Sarka-museolla maalataan Paalit Maaliin 19.7.

Rompe-Loimaa tuo huikean määrä väkeä keskustaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Runosuonia herätellään runoviikkoon osallistumaan ja Sillanalusrockia kuullaan elokuun 20. Loimaan kulttuurikierros toteutunee kuun lopussa ja Sarka-museolla vietetään piknikiä avoimen taivaan alla. Valokuvakisa päättyy ja näemme, miten kukin osallistuja on tallentanut Loimaan valokuviin.

Syksyllä uusi kysely, yrittäjien päivän viettoa, alihankintamessut, Köyrimarkkinat, edelleen blogitekstien keräämistä, ikäihmisten kahvittelua… Vielä vuorossa Savipäivämarkkinat, Varsinais-Suomen Runoviikko, joulunavaus, joulukalenterin julkaisu ja vuoden loppua kohden hiljennytään viettämään joulunaikaa. Monta tapahtumaa jäi mainitsematta, mutta siinä sitä asumisen teemavuoden toimintaa kerrakseen…. Kannattaa ottaa seurantaan loimaantapahtumat.fi -tapahtumakalenteri. Siellä on lisää mielenkiintoisia tapahtumia.

Tapahtuneet

Asumiseen liittyvä blogi on julkaistu kotiloimaalta.fi -sivulla. Sieltä löydät niin asumiseen kuin harrastamiseen liittyviä tarinoita sekä muuta loimaalaiseen elämänmenoon liittyvää kertomusten, menestystarinoiden ja hauskojen faktojen kautta. Lisää kirjoituksia kerätään jatkuvasti. Myös eri tapaamisten yhteydessä kyselemme muistoja ja tarinoita. Jos itselläsi on mukava muisto Loimaalla tapahtuneesta tai loimaalaisuuteen, laita siitä meille vinkkiä ja lisätään juttusi blogiin. Sen ei tarvitse olla pitkä ja kuvakin olisi tosi kiva. Ota rohkeasti yhteyttä.

Asumisen teemavuoden esite jaettiin postilaatikoihin helmikuussa ja samalla tehtiin ensimmäinen asumisviihtyvyyskysely. Lisää kyselyitä on luvassa vuoden aikana.

Monia tapaamisia eri yhdistysten ja yhteisöjen kanssa on tehty. Asukkaiden Loimaa -hankkeen Eija kiertää kylillä ja kaupunginosissa toimien viestinviejänä ja kertoo etenkin asumisen teemavuoden tapahtumista ja kokonaisuudesta sekä on näissä mukana järjestäjänä, joten häneltä saa lisätietoa.

Yhteistyössä kaupungin ja yritysten kanssa toteutettava radiokampanjan suunnittelu lähti vauhdikkaasti helmikuun alusta liikkeelle. Mukaan saatiin yrityksistä Dinolift, Invenir, Pemamek, Rovio Pet Foods ja YTK sekä Loimaan Kauppakamari. Varsinainen ohjelmayhteistyö kuuluu ja näkyy Radio Rockin kanavilla ja etenkin Korporaatiossa 5.-16.6.2023.

Asumisen teemavuoden tonttien ale-kampanja lanseerattiin 25.3. ja se kestää marraskuun 2023 loppuun. Ale-tonttikampanjaa tuodaan esille eri tapahtumissa.

Valokuvakisa alkoi toukokuussa ja jatkuu elokuun loppuun. Lisätietoja loimaa.fi/valokuvakisa.