Asumisen kyselyt

Tervetuloa vastaamaan asumisen vuoden kyselyihin. Alla eriteltynä alustavasti suunnitellut asumisen vuoden kyselyt. Kyselyn ajankohtana vastauslinkki aktivoituu alapuolelle.

  • Helmikuun kysely: asumisviihtyvyys – toteutettu 8. – 19.2.
  • Toukokuun kysely: torin merkitys – ajankohta 1. – 7.5.
  • Heinäkuun kysely: ikimuistoinen hetki Loimaalla – ajankohta 1.-8.7.
  • Syyskuun kysely: ketä kiittäisit ja miksi + ehdota vuoden positiivisinta loimaalaista – ajankohta 1.- 8.9.
  • Joulukuun kysely: ajankohtainen aihe tai kyselyistä esille tullut – ajankohta 1. – 8.12.

Kyselyjen yhteenvedot kerätään jatkokehittämistä ja suunnittelua varten. Löydät annetut vastaukset oikeasta reunasta.

Ensimmäinen helmikuun kysely jaettiin asumisen vuoden tiedotteen yhteydessä suoraan koteihin. Jatkossa kyselyt tulevat sähköisenä verkkosivuille ja someen. Kirjastoista (Alastaro, Hirvikoski, Loimaa, Mellilä) ja Vesihovista löytyy paperiset lomakkeet.

Helmikuun 2023 kysely – aiheena asumisviihtyvyys

Ensimmäinen asumisen kyselyyn saatiin vastauksia sähköisesti 207 kpl ja paperisia lomakkeita palautettiin yhteensä 78 kpl. Suurkiitos kaikille osallistuneille. Vastaukset on nähtävissä oikeassa reunassa kysymyskohtaisesti.

Arvonnassa yhteystietonsa jättäneille kahdelle onnekkaalle arvottiin 30 euron lahjakortit paikallisiin liikkeisiin. Arvonta suoritettiin 21.2. Onnetar suosi Annamaijaa ja Maaritia, jotka ovat saaneet iloisen puhelun asian johdosta, onneksi olkoon!

Lyhyesti vastauksista:

Kyselyssä kysyttiin 1) mistä asumisviihtyvyys muodostuu, 2) Miksi Loimaalla on hyvä asua ja 3) Mitä Loimaalta puuttuu. Vastauksia oli paljon ja niihin voi tarkemmin tutustua oikealla olevien linkkien kautta. Alla kuitenkin lyhyt kooste.

Vastauksista ensimmäiseen kysymykseen eli mistä asumisviihtyvyys muodostuu selkeästi nousivat: palvelut, rauhallinen ja turvallinen kaupunki, monipuolinen tarjonta ja harrastusmahdollisuudet, luonto ja sen läheisyys, naapurit, sijainti, lyhyet välimatkat ja hyvät kulkuyhteydet, ruuhkattomuus, hyvin hoidettu ympäristö.

Toiseen kysymykseen miksi Loimaalla on hyvä asua vastattiin melko samoilla ajauksilla kuin ensimmäiseen eli palvelut lähellä, maaseutu, sopivan kokoinen kaupunki ja rauhallisuus, turvallisuus, hyvät kulkuyhteydet ja harrastusmahdollisuudet, luonto.

Kolmas kysymys mitä Loimaalta puuttuu, toi erilaisia ehdotuksia. Vaikka hyvät harrastusmahdollisuudet nousivat edellisissä vastauksissa esiin, lisää liikuntamahdollisuuksia ja liikuntahalleja kaivattiin. Lisää kaivattiin myös tapahtumia ja keskustan ja torin elävöittämistä sekä uusia palveluja. Loimijoki ja sen virkistyshyötykäytön lisääminen nousi useammassa vastauksessa sekä julkisen liikenteen parantaminen ja liikennejärjestelyt.