Ajankohtaista


Kaupungin nettisivu-uudistus on vauhdissa!

Loimaan kaupunki on uusimassa nettisivuja. Projekti on aloitettu jo noin vuosi sitten hankintavaiheella ja tällä hetkellä sisältöjen teko uusille sivuille on hyvässä vauhdissa. Uudet sivut tullaan julkaisemaan alkuvuodesta.

Kaupungin nettisivut ovat tärkeä palvelukanava, mutta ne ovat samalla myös käyntikortti, joka on monelle se ensimmäinen kontakti paikkakuntaan.

Uudistus tehdään yhdessä


Kaupungin sivujen uusiminen on mittava projekti, jossa käydään läpi kaikki n. 300 sivua ja ulkoasun lisäksi tehdään sekä sisällöt että rakenne uusiksi. Uudistusprojektin vetovastuu, kokonaisuus ja suunnittelu on kaupungin Elinvoimayksikön markkinointiosastolla, mutta projektia varten perustetulla, kaupungin eri yksiköiden sihteereistä kootulla nettisivutyöryhmällä on tärkeä rooli käytännön toteutuksessa. Kaikkiaan sivujen tekoon osallistuu eri tavoin kymmeniä työntekijöitä kaupungin eri palvelualoilta, jotta sisältö saadaan laadukkaaksi ja ajantasaiseksi.

Uusien sivujen toimittaja on Valu Digital, joka on viime vuosina tehnyt paljon hyviä ja palkittuja kunta/kaupunkisivuja. Heiltä löytyy valmiina erityisosaamista, jota tarvitaan etenkin kuntapuolen sivuja tehtäessä, jolloin sivut pystytään toteuttamaan myös kustannustehokkaasti. Valu Digital on tehnyt mm. Hämeenlinnan, Loviisan, Kuhmon, Tornion ja Nokian kaupungin sivut.

Uudistuksen tavoitteet

Loimaan nettisivuprojektin tärkeimmät tavoitteet ovat:

-käyttäjäystävällisyys
-visuaalisuus
-helppo päivitettävyys

Uusien sivujen rakenteen suunnitteluun on panostettu, mikä helpottaa tiedon löydettävyyttä. Jokainen sivu sisältöineen käydään läpi ja tehdään uusiksi nykyaikaisella, selkeällä ja ajantasaisella sisällöllä. Myös tärkeimmät yhteystiedot tulevat hyvin esille sivuilla. Sivujen käytettävyys testataan testiryhmällä ennen julkaisua ja palautetta tullaan keräämään myös sivujen julkaisun jälkeen. Tietojen ajantasaisuus pyritään jatkossa varmistamaan mm. oikeanlaisilla vastuutuksilla yksiköissä.

Kehitystyö jatkuu tulevina vuosina

Ensimmäisessä vaiheessa tehdään hyvät perussivut kuntoon ja kehitystyö jatkuu ensi vuonna, mutta myös tulevina vuosina etenkin visuaalisuuden kuten kuvat ja muu ulkoasu, uusien sisältöjen, toimintojen ja järjestelmien muodossa.Lucia-kulkue lähtee klo 18 joulupukin, muorin ja tonttujen kera puiston poikki torille. Liity mukaan! Kokoontuminen vanhan Ankkuripaikan kulmalta klo 17.45 lähtien, oma lyhty mukaan (ei mielellään elävää tulta).

Valoa torille tuo myös Tulishow Taikatulet!

Joulumökistä löydät Joulupukin ja Joulumuorin. Kerro lahjatoiveesi ja tuo kirjeesi joulupukin postilaatikkoon. Joulumuori on tuonut myös puurokauhan mukanaan, joten tarjolla joulupuuroa ja soppaa veteraaniyhdistysten jakamana.

Annan Muskarin lapset esiintyvät ja Half Dozen soittaa rentoa joulumusiikkia.

MLL:n joulutontut maalaavat kasvomaalauksia ja talutusratsastusta Hevoshaan poneilla. Loimaan Nuotioloimujen tontut myyvät joulukalentereita.

Kaupungin joulutervehdys ja kuusenmyyntiä. Palkitsemiset ja arvontoja!

Loimaan Kylät -yhdistys loihtii jouluilmeen torilavalle ja Loimaan kaupungin työllisyyspalvelut koristelevat jouluista mökkikylää.

Tervetuloa viihtymään, nauttimaan ohjelmasta
sekä tapaamaan tuttuja!


Tapahtuman järjestäjät: Loimaan Lehti, Loimaan kaupunki, Loimaan Kauppala -yhdistys, Loimaan Seudun Yrittäjänaiset, Loimaan ja Alastaron Yrittäjät, Loimaan Kauppakamari, Loimaan Seudun Nuorkauppakamari.

Tapahtumamainos

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kehittämä Ilmastodieetti-laskuri auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Nollapäästöpäivä-tapahtuma (21.9.2019) on hyvä ajankohta aloittaa Hinku-kunnissa kuntalaisten vähähiiliseen kulutukseen kannustaminen ja Ilmastodieetti-laskurin tunnetuksi tekeminen.

Aktiivisimmat käyttäjäkunnat nostetaan SYKEn viestinnän kautta näkyviin. Laskurin käyttöä tullaan edistämään Hinku-kunnissa myös Nollapäästöpäivän jälkeen.

Ilmastodieetti
Loimaan matkailuesite on päivitetty viime vuodesta ja niitä on kävijöille jaossa Sarka-museon matkailuinfossa sekä kaupungin toimipisteissä. Loimaan matkailuun liittyvät yritykset voivat hakea itselleen nipun esitteitä Sarka-museolta.


Esitteessä on huomioitu viime vuodesta korjaukset sekä uudet tiedot päivitetty matkailuyrittäjien netti- ja Facebook-sivujen perusteella. Osa tiedoista on varmistettu puhelimitse. Palautteet ja kehitysideat esitteen osalta voi lähettää: anna.mustikkamaki@loimaa.fi.

Nauti kokemuksista ja elämyksistä monipuolisissa Loimaan kohteissa!

 

Yhteistyössä Loimaan Lehden kanssa toteutettu kaupungin tiedotuslehti Loimaata näkyvissä! jaettiin toukokuun alkupuolella seudun kotitalouksiin. Jos perinteinen versio jäi lukematta, ei huolta, tutustu lehden digiversioon.

 


Loimaan kaupungin 50v –juhlaleivoksen on suunnitellut ja toteuttanut Loimaalta Käsin –yrityksen Petri Turunen ja Mika Tiiri. Tuote esiteltiin kaupungin edustajille 9.4. ja nyt sitä on kaikkien maisteltavana ja saatavilla. Sekä kaupungin että tekijöiden toive on, että leivos olisi mahdollisimman paljon tarjolla juhlavuoden aikana herkuttelijoiden kahvihetkissä ja eri tilaisuuksissa.

Leivoksen muoto tulee Loimaan kaupungin lehti -logosta. Tuote on tehty aitoon kermaan, johon maun antaa passion. Leivoksen sisällä on vadelmasydän ja päällistä koristaa juhlalogo. Tuote on gluteeniton ja laktoositon.

Pääraaka-aineet: gluteeniton vehnätärkkelys, kananmuna, leivinjauhe, sokeri, passion-hyydykejauhe, laktoositon kerma, vadelmahillo, hyytelö, vihreä väri, koristelaatta.

Leivos on tällä hetkellä myynnissä Loimaalta Käsin –yrityksen konditoriassa (Ryngöntie 129, Loimaa, loimaaltakasin@tiiri.fi, p. 050 532 0622) ja Loimaan K-Citymarketin kahvilassa.

Maukkaita herkutteluhetkiä!


Loimaa täyttää tänä vuonna kaupunkina 50 vuotta ja kaupungin osalta suunnitelmat ja järjestelyt ovat lähteneet käyntiin.

Kaupunki kutsuu myös eri tahoja osallistumaan juhlavuoteen tuottamalla kokemuksia ja elämyksiä loimaalaisille ja Loimaa-faneille. Tapahtumien lisäksi kyseessä voi olla myös tuote tai palvelu kuten esim. ravintolassa Loimaa 50v -henkinen ruoka-annos. Ideoinnissa on vain taivas rajana, kaikki uudet ja yllättävät ehdotukset ovat myös tervetulleita!

Katso lisätietoja osallistumisesta liitteestä.

 

Pitkin vuotta on tiedossa monipuolista ja mukavaa ohjelmaa kaikille loimaalaisille. Seuraa ilmoittelua ja tiedotteita kaupungin netti- ja Facebook-sivuilla, toimipisteiden ilmoitustauluilla ja lehdissä.

Juhlavuoteen liittyvät tapahtumat ja tilaisuudet tunnistaa oheisesta juhlavuoden logosta, jonka on suunnitellut Viestintätoimisto Konttuuri. Logon suunnittelusta järjestettiin tarjouskilpailu, johon saatiin neljä tarjousta loimaalaisilta ja Loimaa-taustaisilta toimistoilta. Oheinen logo valittiin freesin idean, selkeyden, iloisuuden ja monikäyttöisyyden vuoksi.

Lue myös kaupunginjohtaja Jari Rantalan tervehdys 50v-juhlavuoteen:

Kasvamme Loimaalla yhdessä kohti seuraavia vuosikymmeniä


Mahtavaa juhlavuotta loimaalaiset!

 

 

Jutun löydät uusimman Omakotiliiton jäsenlehden sivuilta 6-8.

 

 

 

Voiko nämä videot nähtyään olla ostamatta tonttia Loimaalta?

Katso tonttivideot

Lisätietoa tonteista ja alekampanjasta

 

Suomi 100 -juhlavuonna järjestetetyn kilpailun menestyneimmistä koruista on tehty LoimaaKoru-mallisto alkavan Loimaa 50v kaupunkina -juhlavuoden kunniaksi. Oheisessa esitteessä esimakua koruista, tutustu lisää koruihin ja tekijöihin LoimaaKoru-sivuilla .

 

Loimaan kaupungille on viime päivinä tullut paljon kyselyjä liittyen veteraanien palvelujen järjestämiseen ja niiden rahoitukseen. Kaupunki pahoittelee syksyn tilanteesta veteraaneille ja heidän omaisilleen aiheutunutta epäselvyyttä. Kaupunki myös varmistaa, että huolimatta valtiokonttorin lisämäärärahojen epävarmuudesta, tarvittaessa löytyy valmius osoittaa rahoitus myös loppuvuodeksi veteraanien yksityisten palveluiden järjestämiseksi.

Loimaa on tarjonnut hyvät palvelut veteraaneille ja haluaa jatkossakin panostaa niihin.

Kaupunginjohtaja Jari Rantalan tiedote: Loimaan veteraanien kotiin annettavat palvelut