Ajankohtaista

Kaikille avoimen kyselyn avulla kerätään näkemyksiä mihin palveluihin kaupungin halutaan keskittyvän ja mihin suuntaan kaupunkia tulisi kehittää. Kyselyn tuloksia tullaan käyttämään uuden kuntastrategian suunnittelussa.

Vastaajien kesken arvotaan 2 kpl 100 euron lahjakortteja.

Kyselyyn on mahdollista vastata 6.9.-27.9. oheisen linkin kautta. Kyselyitä on myös saatavilla kaupungintalon neuvonnassa, Vesihovissa, kirjastoissa (pääkirjasto, Hirvikoski, Alastaro ja Mellilä) sekä terveyskeskuksissa (keskusta, Hirvikoski ja Alastaro).

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa!

OSALLISTU KYSELYYN

Loimaan kaupunki on koonnut kaikki tiedossa olevat paikalliset matkailukohteet ilmeisesti historian ensimmäiseen Loimaan matkailuesitteeseen. Julkaisusta on tehty kokonaisuus, joka kohteiden lisäksi tuo kuvissa ja tekstissä mahdollisimman monipuolisesti esiin Loimaan eri puolia, luo positiivisia mielikuvia ja herättää matkailijan mielenkiinnon maaseutukaupunkiamme kohtaan.

Esitettä koskevat palautteet ja kehitysideat sekä mahdollisesti puuttuvien kohteiden tiedot voi lähettää osoitteeseen: anna.mustikkamaki@loimaa.fi. Ehdotukset arvioidaan ja mahdollisuuksien mukaan huomioidaan tulevissa painoksissa.

Huomatkaa mitä kaikkea meiltä löytyykään ja kertokaa siitä muillekin!


Tutustu esitteeseen


Lasten, nuorten ja perheiden palvelut uudistuvat Loimaan seudun kunnissa. Kyselyllä kerätään tietoa millaisia toiveita palveluiden käyttäjillä on uudistuksen suhteen.

Kysely suoritetaan anonyymisti ja vastauksia käytetään Loimaan seudun lapsiperhepalvelujen kehittämiseksi.

Katso lisätietoja ja linkki kyselyyn.

 

Loimaan kaupunkioikeuksien saamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden aattona alkaa alekampanja ja voit hankkia tontin -50% alennuksella. Suuria ja luonnonläheisiä tontteja on nyt edullisesti tarjolla kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta sekä maaseudun rauhassa. Löydä paikka unelmiesi kodille!

Katso lisätietoja tonteista ja alekampanjasta.

OLE NOPEA, PARHAAT TONTIT MENEVÄT ENSIN!


Jo legendaariseksi muodostunut ja monia koskettanut Sillanalusrock täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Kerro mahdollisesti kuvan kera lyhyesti ja kepeästi hauska tarina, mielenpainunut muisto, erikoinen tai iloinen sattumus, hassu tai tunteellinen tapahtuma. Tai oletko mahdollisesti löytänyt elämänkumppanin tai elämällesi tarkoituksen Sillanalusrockissa?

Osa 15.4. mennessä toimitetuista muistoista saatetaan julkaista 8.5. ilmestyvässä Loimaata Näkyvissä! -tiedotuslehdessä. Ole siis nopea!

Jaa muistosi Loimaan kaupungin facebook-sivuilla tai lähetä sähköpostitse osoitteeseen: anna.mustikkamaki@loimaa.fi.

 NArt – hae poikkitaiteelliselle workshop-matkalle Islantiin 15.8.-19.8.2018


NArt on poikkitaiteellinen taidetyöpaja, joka järjestetään Mosfellsbaerissa, Islannissa osana Mosfellsbaer-Thisted-Uddevalla-Loimaa-Skien ystäväkuntakonferenssia.

NArt:in tarkoitus on luoda tila, jossa pohjoismaalaiset ammattitaiteilijat voivat tavata, työskennellä, verkostoitua ja työskennellä yhdessä. Tänä vuonna pääpaino on esittävässä taiteessa kuten muusikoissa, näyttelijöissä ja tanssijoissa, jotka voivat työskennellä teatterin lavalla.

Teemana on ”pimeys ja valo”, joka on erittäin sopiva liittyen Islannin dramaattisiin muutoksiin valon määrässä kirkkaista kesäpäivistä talven pimeyteen. Teema on laaja ja sitä voidaan tulkita monin eri tavoin.
Etukäteen ei tarvitse valmistella esitystä, mutta valittuja osallistujia pyydetään jakamaan netin välityksellä jotain teemaan liittyvää kotimaastaan kuten tekstiä, runoja, musiikkia, valokuvia. Lähetetyn materiaalin pohjalta workshopissa työstetään yhdessä avoin, kokeellinen ja improvisaatiota sisältävä esitys. Työpajan kieli on englanti, mutta esityksessä kuullaan kaikkia pohjoismaisia kieliä.

Jokaisesta viidestä ystäväkuntakaupungista osallistuu kaksi taiteilijaa, joille maksetaan palkkio sekä lennot ja majoituskulut. NArt -taidetyöpaja on osa Loimaan ystäväkuntatoimintaa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi englanniksi tai ruotsiksi osoitteeseen nart.workshop@gmail.com. Hakemusten tulee olla perillä viimeistään 15.4.2018.

Lisätietoa NArt-workshopista:
Markus Poutanen / Loimaan kulttuuripalvelut
markus.poutanen@loimaa.fi
p. 040 760 5008


Messuarvonnan voittajille toimintapaketteja Loimaalle

Kaupunginjohtaja Jari Rantala ja hallintosihteeri Aija Männistö arpoivat Rakenna ja sisusta -messuilla Loimaan osastolla kyselyyn vastanneiden kesken kolme toimintapakettia Loimaalle. Arpaonni suosi turkulaista Tuula Havukaista sekä salolaista Kari Lyytikäistä ja lietolaista Heikki Digertiä. Tuula valitsi palkinnoksi kulttuurikierroksen Loimaalla ja miehet VIP-liput Alastaron moottoriradalle. Onnea voittajille ja tervetuloa Loimaalle!

Kyselyssä tiedusteltiin kolmea tärkeintä asiaa liittyen asuinpaikan valintaan. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat:

1. Hyvä sijainti ja kulkuyhteydet (134 kpl)
2. Luonto ja rauha (87 kpl)
3. Unelmien talo tai asunto (72 kpl)

Valittavana oli palkintovaihtoehdot:

-Perheviikonloppu Kanniston Kotieläintilalla puolihoidolla
-VIP-liput Alastaro Circuit -moottoriradalle
-Jooga/kulhorentoutus ja opastus Tiibetin Taiteen Keskuksessa
-Kulttuurikierros (Loimaan Taidetalo, Alpo Jaakolan Patsaspuisto ja Sarka-museo)

Edullisia, isoja tontteja kävelymatkan päässä kaupungin palveluista sekä maaseudun rauhassa.

Katso lisätietoja tonteista esitteestä.

Koti Loimaalta?

Yleisöllä oli mahdollisuus äänestää suosikkiaan Loimaa Suomi 100 -korukilpailussa 30.11.2017-31.1.2018. Yleisöäänestyksen voittajakorukolmikko on:

1. Joki / Elina Kinnunen, 58 ääntä
2. Together / Satu Palosaari, 49 ääntä
3. Hyvällä jyvällä / Tarja Luhta, 42 ääntäArvonta suoritettiin 27.2 kaupungintalolla ja arvonnan voitti Seija Haapanen Kyröstä.

Lue lisää koruista, äänestyksestä ja arvonnasta.

Lisätietoa korukilpailun vaiheista.