Ajankohtaista

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut uudistuvat Loimaan seudun kunnissa. Kyselyllä kerätään tietoa millaisia toiveita palveluiden käyttäjillä on uudistuksen suhteen.

Kysely suoritetaan anonyymisti ja vastauksia käytetään Loimaan seudun lapsiperhepalvelujen kehittämiseksi.

Katso lisätietoja ja linkki kyselyyn.

 

Alpo Jaakolan patsaspuiston avajaisia vietetään lauantaina 26.5. klo 15-18. Avajaispuheen pitää Heikki Vainio ja musiikista vastaa yhtye Luomala & Salminen. Tarjolla kahvia ja pullaa. Vapaa pääsy koko päivän!

Alpo Jaakolan patsaspuiston kesä on tapahtumarikas ja monipuolinen. Tervetuloa tutustumaan Alpo Jaakolan taiteen lisäksi patsaspuiston kesänäyttelyihin. Kuivurigalleriassa on Henri Ahtin, Markku Haanpään ja Aamu Tikkasen yhteisnäyttely "Suojiin hanen harmajan". Patsaspuiston kahvilassa on esillä Loimaan Kamerat ry:n yhteisnäyttely Luonnon taikaa I & II. Lisäksi kesän aikana on luvassa joogaa, asahia, musiikkia ja taidekursseja.

Lisätietoja Patsaspuiston näyttelyistä

Patsaspuiston kesätapahtumat 2018

Lisätietoja Alpo Jaakolan patsaspuistostaKokoa kaverit ja lähde viettämään koulunpäätöspäivää Linnanmäelle. Tarkemmat tiedot reissusta löytyy nuoriloimaa sivuilta.

Ilmoittautumaan pääset täältä 

Tiedustelut 040 739 2485.Toiminnallisella piknikillä monipuolista toimintaa, lähde viettämään mukavaa iltapäivää kaikenikäisille sopivaan tapahtumaan!

Rentoudu puistojoogassa (klo 16 ja klo 17.30)
Testaa ja koeaja polkupyöriä
Kokeile petankkia
Ota Keskuspuiston kuntoilulaitteet haltuun
Löytämisen riemua puistosuunnistuksessa
Lapsille leikkivarjo ja kepparirata
Käsityötuotteiden myyntiä
Menevää musiikkia Jaylon Temes Duolta

Myös Marskin puisto auki ja hoitaja on paikalla koko tapahtuman ajan. Lapsille mehu- ja keksitarjoilu kaupungin ja MLL Loimaan 30-vuotisen leikkipuistotoiminnan yhteistyön kunniaksi.

Järjestäjä: Loimaan kaupungin liikuntapalvelut ja markkinointi

Yhteistyössä: Novidan artesaaniopiskelijat, Sportia Loimaa, MLL Loimaa, Loimaan Jankon Suunnistajat, Loimaan Petanque ja Tiibetin taiteen keskus

Katso lisätietoja mainoksesta!


Loimaan kaupunkioikeuksien saamisesta tulee ensi vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden aattona alkaa alekampanja ja voit hankkia tontin -50% alennuksella. Suuria ja luonnonläheisiä tontteja on nyt edullisesti tarjolla kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta sekä maaseudun rauhassa. Löydä paikka unelmiesi kodille!

Katso lisätietoja tonteista ja alekampanjasta.

OLE NOPEA, PARHAAT TONTIT MENEVÄT ENSIN!


Jo legendaariseksi muodostunut ja monia koskettanut Sillanalusrock täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Kerro mahdollisesti kuvan kera lyhyesti ja kepeästi hauska tarina, mielenpainunut muisto, erikoinen tai iloinen sattumus, hassu tai tunteellinen tapahtuma. Tai oletko mahdollisesti löytänyt elämänkumppanin tai elämällesi tarkoituksen Sillanalusrockissa?

Osa 15.4. mennessä toimitetuista muistoista saatetaan julkaista 8.5. ilmestyvässä Loimaata Näkyvissä! -tiedotuslehdessä. Ole siis nopea!

Jaa muistosi Loimaan kaupungin facebook-sivuilla tai lähetä sähköpostitse osoitteeseen: anna.mustikkamaki@loimaa.fi.

 NArt – hae poikkitaiteelliselle workshop-matkalle Islantiin 15.8.-19.8.2018


NArt on poikkitaiteellinen taidetyöpaja, joka järjestetään Mosfellsbaerissa, Islannissa osana Mosfellsbaer-Thisted-Uddevalla-Loimaa-Skien ystäväkuntakonferenssia.

NArt:in tarkoitus on luoda tila, jossa pohjoismaalaiset ammattitaiteilijat voivat tavata, työskennellä, verkostoitua ja työskennellä yhdessä. Tänä vuonna pääpaino on esittävässä taiteessa kuten muusikoissa, näyttelijöissä ja tanssijoissa, jotka voivat työskennellä teatterin lavalla.

Teemana on ”pimeys ja valo”, joka on erittäin sopiva liittyen Islannin dramaattisiin muutoksiin valon määrässä kirkkaista kesäpäivistä talven pimeyteen. Teema on laaja ja sitä voidaan tulkita monin eri tavoin.
Etukäteen ei tarvitse valmistella esitystä, mutta valittuja osallistujia pyydetään jakamaan netin välityksellä jotain teemaan liittyvää kotimaastaan kuten tekstiä, runoja, musiikkia, valokuvia. Lähetetyn materiaalin pohjalta workshopissa työstetään yhdessä avoin, kokeellinen ja improvisaatiota sisältävä esitys. Työpajan kieli on englanti, mutta esityksessä kuullaan kaikkia pohjoismaisia kieliä.

Jokaisesta viidestä ystäväkuntakaupungista osallistuu kaksi taiteilijaa, joille maksetaan palkkio sekä lennot ja majoituskulut. NArt -taidetyöpaja on osa Loimaan ystäväkuntatoimintaa.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi englanniksi tai ruotsiksi osoitteeseen nart.workshop@gmail.com. Hakemusten tulee olla perillä viimeistään 15.4.2018.

Lisätietoa NArt-workshopista:
Markus Poutanen / Loimaan kulttuuripalvelut
markus.poutanen@loimaa.fi
p. 040 760 5008


Messuarvonnan voittajille toimintapaketteja Loimaalle

Kaupunginjohtaja Jari Rantala ja hallintosihteeri Aija Männistö arpoivat Rakenna ja sisusta -messuilla Loimaan osastolla kyselyyn vastanneiden kesken kolme toimintapakettia Loimaalle. Arpaonni suosi turkulaista Tuula Havukaista sekä salolaista Kari Lyytikäistä ja lietolaista Heikki Digertiä. Tuula valitsi palkinnoksi kulttuurikierroksen Loimaalla ja miehet VIP-liput Alastaron moottoriradalle. Onnea voittajille ja tervetuloa Loimaalle!

Kyselyssä tiedusteltiin kolmea tärkeintä asiaa liittyen asuinpaikan valintaan. Tärkeimmiksi asioiksi nousivat:

1. Hyvä sijainti ja kulkuyhteydet (134 kpl)
2. Luonto ja rauha (87 kpl)
3. Unelmien talo tai asunto (72 kpl)

Valittavana oli palkintovaihtoehdot:

-Perheviikonloppu Kanniston Kotieläintilalla puolihoidolla
-VIP-liput Alastaro Circuit -moottoriradalle
-Jooga/kulhorentoutus ja opastus Tiibetin Taiteen Keskuksessa
-Kulttuurikierros (Loimaan Taidetalo, Alpo Jaakolan Patsaspuisto ja Sarka-museo)

Kesän uimakoulujen ilmoittautuminen alkaa maanantaina 12.3. Lisätiedot uimakouluista ja ilmoittautumisesta löytyvät alapuolella olevasta linkistä.

Lisätiedot

Edullisia, isoja tontteja kävelymatkan päässä kaupungin palveluista sekä maaseudun rauhassa.

Katso lisätietoja tonteista esitteestä.

Koti Loimaalta?